Μαμά αγελάδα τρέχει πίσω από τα μικρά της που τα πήραν και τα μεταφέρουν μέσα σε κλουβί (video)

Μαμά αγελάδα τρέχει πίσω από τα μικρά της που τα πήραν και τα μεταφέρουν μέσα σε κλουβί (video)
safe.org/facebook

Την προσοχή πολλών χρηστών στα social media κατάφερε να κερδίσει ένα πραγματικά σπαρακτικό βίντεο που διακινείται από φιλοζωικές οργανώσεις και έρχεται να μας θυμίσει πως και τα θηλαστικά, ακριβώς όπως οι άνθρωποι, βιώνουν με πολύ επώδυνο τρόπο τη βίαιη απομάκρυνση των μικρών τους από κοντά τους.

Στο βίντεο, που έστειλε στην φιλοζωική οργάνωση Safe ένας πολίτης που έγινε μάρτυρας του περιστατικού, βλέπουμε μια αγελάδα να ακολουθεί το φορτηγάκι το οποίο σέρνει ένα κλουβί μέσα στο οποίοι έχουν βάλει τα μικρά της.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, δεν υπάρχει ενημέρωση ως προς του που μεταφέρονται τα μοσχαράκια αν και τονίζεται πως στη χώρα περίπου και 2εκατ μικρά- ακόμη και μόλις τεσσάρων ημερών- στέλνονται για σφαγή.

Αυτό καθώς οι μονάδες παραγωγής γάλακτος γονιμοποιούν βίαια τις αγελάδας για να παράγουν γάλα αλλά μετά τον τοκετό δεν τους ενδιαφέρουν τα μικρά παρά μόνο το «προϊόν» που παράγει η μητέρα. Τα δε μοσχαράκια έχουν ανάγκη το γάλα της μητέρας τους για να τραφούν άρα για τις μονάδες αυτές αποτελούν βάρος. Έτσι το «βάρος» μετατρέπεται σε κέρδος όταν τα μοσχαράκια σφάζονται. Οι δε αγελάδες που μένουν πίσω, έχει συχνά αναφερθεί πως ακούγονται να μουγκρίζουν για τα μικρά τους.

Όσα μοσχαράκια δεν θα έχουν αυτή τη μοίρα, θα αναγκαστούν να μοιραστούν αυτή της μητέρας τους. Έτσι τα θηλυκά θα μεγαλώσουν, θα γονιμοποιούνται βίαια, θα χάνουν τα μικρά τους λίγες ημέρες μετά τη γέννα, θα παράγουν γάλα και μετά ξανά και ξανά και ξανά το ίδιο.