ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/11/2017 11:32 EET | Updated 16/11/2017 18:32 EET

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή

EUROKINISSI

Και την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά πολλά σχολεία της χώρα, λόγω του κύματος κακοκαιρίας.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Νωρίτερα, και ο δήμος Αθηναίων είδε εκδώσει ανακοίνωση για 25 σχολεία του δήμου, αναφέροντας ότι για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Ανακοίνωσε είχε εκδώσει και ο δήμος Πειραιά.

Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, μετά από απόφαση των δημάρχων των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμος Ζακύνθου καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Στην Ζάκυνθο, σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος του νησιού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «λόγω της συνεχιζόμενης διάρκειας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της περιορισμένης -για τους γνωστούς λόγους- αποκομιδής των απορριμμάτων, τίθεται σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του Δήμου έως και την Κυριακή, 19/11/2017».

Όπως αναφέρει ο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή όλα τα επίμαχα 24ωρα, ενώ καλεί τους πολίτες, έως την Κυριακή 19/11/2017 να μη βγάζουν στους δρόμους και στους κάδους ογκώδη ή απορρίμματα, «δεδομένου ότι έχουμε και την εμπειρία των πλημμυρικών φαινομένων του προηγούμενου χειμώνα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)