Υπό κατάληψη παραμένει το Πολυτεχνείο. Την αποχώρηση των αντεξουσιαστών ζητούν οι φοιτητικοί σύλλογοι

Υπό κατάληψη παραμένει το Πολυτεχνείο. Την αποχώρηση των αντεξουσιαστών ζητούν οι φοιτητικοί σύλλογοι
eurokinissi

Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, η κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εμποδίζουν την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Οι καταληψίες παραμένουν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή. Παράλληλα η Σύγκλητος του ΕΜΠ συνεδριάζει αδιάκοπα από χθες, Τετάρτη.

Παράλληλα, για τις 3.00 το μεσημέρι, σήμερα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών και άλλων αριστερών, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάληψη και τονίζουν ότι «το Πολυτεχνείο ανήκει στο λαό».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας, που δεν πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ έχουν ζητήσει την αποχώρηση των καταληψιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 ζητά να λυθεί το ζήτημα με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυτεχνείο τελεί υπό κατάληψη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά τη λήξη φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή