Η Catherine Zeta-Jones είναι ο θηλυκός «Νονός» της κοκαΐνης

Η Catherine Zeta-Jones είναι ο θηλυκός «Νονός» της κοκαΐνης
LIFETIME

Όλοι έχουμε ακούσει για τον El Chapo, όλοι μας γνωρίζουμε το βίο και την πολιτεία του Pablo Escobar, λίγοι όμως ξέρουν την ιστορία της Griselda Blanco, της γυναίκας που προηγήθηκε των δύο βαρόνων των ναρκωτικών και η οποία έμεινε γνωστή ως η «Cocaine Godmother» -κοινώς, η Νονά (ή ο θηλυκός Νονός) της κοκαΐνης.

Η νέα βιογραφική τηλεταινία του Lifetime, «Cocaine Godmother» έρχεται για να γεμίσει αυτό το κενό στις γνώσεις μας πάνω στο θέμα, με την Catherine Zeta-Jones στον ρόλο της Blanco και ένα πρώτο trailer που σίγουρα υπόσχεται πολλά.

«Ήμουν στη φυλακή από την ημέρα που γεννήθηκα. Την έχω συνηθίσει. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν σε αυτή τη ζωή», την ακούμε να λέει στην αρχή του trailer, το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο στο διαδίκτυο.

Η Blanco, η οποία ήταν γνωστή και ως La Madrina ή The Black Widow ή The Queen of Narco-Τrafficking, ενέργησε κατά τις δεκαετίες του '70 και του '80 στην Αμερική, ενώ στον κολοφώνα της κυριαρχίας της διέθετε ένα δίκτυο μετακίνησης κοκαΐνης που επεκτεινόταν σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, λέγεται πως είχε διατάξει τις δολοφονίες περισσότερων από 200 ανθρώπων.

Τον Οκτώβριο, μιλώντας στο Deadline, η Zeta-Jones είχε πει πως υπάρχει κάτι το φανταστικό στο «να είσαι το αφεντικό σε έναν κόσμο επικίνδυνων αντρών».

Η Blanco συνελήφθη το 1985 αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να συνεχίσει να διοικεί με επιτυχία την επιχείρησή της, μεταφέροντας κοκαΐνη από την Κολομβία στο Μαϊάμι, την Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Το 2012, όμως, βρήκε το θάνατο σε ηλικία 69 ετών στους δρόμους της Κολομβίας, από έναν μοτοσικλετιστή αγνώστων στοιχείων.

Το Cocaine Godmother θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου και, παρότι το Lifetime δεν έχει το κύρος ενός HBO ή Netflix, για την ακρίβεια είναι ένα δίκτυο γνωστό για τις οριακά κωμικές, στα όρια της σαπουνόπερας βιογραφίες του, το trailer κατάφερε να μας ιντριγκάρει αρκετά ώστε να σημειώσουμε την ημερομηνία στην ατζέντα μας.