ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2017 14:49 EET | Updated 21/11/2017 14:55 EET

Βαρεθήκατε τη θορυβώδη ζωή της πόλης; Ελβετικό χωριό πληρώνει όσους μετακομίσουν εκεί

MIGUEL MEDINA via Getty Images
A general view shows the Swiss village of Bondo after another landslide on August 25, 2017.Eight hikers are still missing after a massive landslide swept away an entire mountainside in the Swiss Alps, ripping apart buildings and forcing the evacuation of a village. The landslide, which struck on August 22, sent mud, rocks and dirt flooding down the Piz Cengalo mountain into the outskirts of the village of Bondo, near the Italian border. / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)

Αν το όνειρό σας ήταν πάντα να ζήσετε σε ένα ήρεμο και ειδυλλιακό μέρος αυτή είναι η ευκαιρία σας. Το χωριό Albinen, στη νοτιοδυτική πλευρά της Ελβετίας θα αποφασίσει μέσω ψηφοφορίας για την πραγματοποίηση μιας πρωτοβουλίας με βάση την οποία θα προσφέρονται χρήματα σε όσους ξένους μετακομίσουν εκεί για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του time.com, οι νέοι κάτοικοι θα κερδίζουν 25.000 ελβετικά φράγκα για τον κάθε ενήλικα και 10.000 για το κάθε παιδί. Η κίνηση λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού μετακομίζουν σε άλλες πολιτείες. Το αποτέλεσμα ήταν ο τόπος να ερημώσει και οι κάτοικοι να πηγαίνουν πίσω στα σπίτια τους κυρίως για διακοπές.

Οι άνθρωποι που έχουν αποχωρήσει είναι κυρίως νεαρής ηλικίας και οικογένειες. Το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS αναφέρει πως το σχολείο της περιοχής αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο μετά την απομάκρυνση τριών οικογενειών.

Το χωριό είναι όμορφο, καθαρό ενώ διαθέτει και υπηρεσίες σπα για τους επισκέπτες. Φυσικά δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά, αλλά τριγύρω υπάρχουν αρκετές πόλεις στις οποίες κανείς μπορεί να εργαστεί. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κάποιος να εργάζεται από το σπίτι του χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται.

Βεβαίως την ευκαιρία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καθένας αφού οι υποψήφιοι που θα μετακομίσουν πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και όπως έχει ήδη αναφερθεί να μείνουν το λιγότερο για δέκα χρόνια.

Το σπίτι που αγοράζουν ή κατασκευάζουν πρέπει να αξίζει τουλάχιστον 172.000 ευρώ και πρέπει να είναι η κύρια κατοικία.

Sponsored Post