ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2017 02:53 EET | Updated 21/11/2017 02:54 EET

Αργεντινή: Δεν προέρχονταν από το χαμένο υποβρύχιο οι ήχοι που εντοπίστηκαν στις έρευνες

Handout . / Reuters
A crew member of the Argentine military submarine ARA San Juan stands on the vessel at the port of Buenos Aires, Argentina June 2, 2014. Picture taken on June 2, 2014. Armada Argentina/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Οι ήχοι που κατέγραψαν συσκευές που χρησιμοποιούνται στις έρευνες για το υποβρύχιο ARA San Juan, το οποίο αγνοείται στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό από την περασμένη Τετάρτη με 44 μέλη πληρώματος, δεν προέρχονταν από το σκάφος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, ο Ενρίκε Μπάλμπι.

«Το ηχητικό αποτύπωμα δεν αντιστοιχεί σε αυτό ενός υποβρυχίου», είπε ο Μπάλμπι και πρόσθεσε ότι οι θόρυβοι πιθανόν είχαν «βιολογική» πηγή, δηλαδή ίσως προέρχονταν από κάποιο θαλάσσιο κήτος.

Η ανακοίνωση έσβησε τις ελπίδες των οικογενειών των 44 ναυτικών που αγνοούνται ότι το υποβρύχιο Σαν Χουάν—το οποίο είχε δώσει για τελευταία φορά το στίγμα του πριν από έξι ημέρες, όταν το πλήρωμά του έκανε λόγο για μια ηλεκτρολογική βλάβη—επιτέλους βρέθηκε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)