ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/11/2017 07:41 EET | Updated 23/11/2017 08:55 EET

Η ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης ζητά να μην μάθει τίποτα η οικογένειά της

Siu Chiu / Reuters
Packages of cocaine are displayed during a news conference held by the Hong Kong Customs and Excise Department in Hong Kong August 14, 2013. Customs officers have seized a total of 60 kilograms (132 pounds) of cocaine, estimated to be worth HK$58 million ($7.5 million), from two passengers at the airport. Forty-eight kilos were found in the suitcases of a man from Brazil, while the rest was found in the luggage of a woman arriving on the same flight, government radio reported on Wednesday. REUTERS/Tyrone Siu (CHINA - Tags: SPORT SOCCER CRIME LAW DRUGS SOCIETY)

Την επιθυμία της να μην γνωστοποιηθεί στην οικογένειά της η σύλληψή της εξέφρασε η 19χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης αξίας περίπου 300.000 δολαρίων.

Η οικογένεια του 19χρονου μοντέλου βρίσκεται στην Ελλάδα. «Η συλληφθείσα είναι ενήλικη, συνεπώς έχει κάθε δικαίωμα στη μυστικότητα ακόμα και για τα μέλη της οικογένειάς της», αναφέρει αρμόδια πηγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη δεν είναι κάποιο από τα γνωστά ονόματα στο χώρο του ελληνικού μόντελινγκ, καθώς δεν είχε πολύ καιρό που είχε ξεκινήσει την καριέρα της.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα South China Morning Post, η νεαρή φέρεται να μετέφερε στις αποσκευές της κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν η κοπέλα έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία. Εκεί σε ένα τυχαίο έλεγχο από τις Αρχές, διαπιστώθηκε πώς στις αποσκευές της μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τα ναρκωτικά.

Η 19χρονη είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται τις τελευταίεςς ημέρες στην Κίνα κατά την προσπάθεια τους να εισάγουν κοκαΐνη στην χώρα.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), τρεις ακόμα γυναίκες, στο ίδιο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικού στην χώρα αδίκημα που κατά τον νόμο της χώρας μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ισόβια κάθειρξη και πρόστιμο HK$5 εκατ.

Sponsored Post