ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2017 11:17 EET | Updated 24/11/2017 11:26 EET

Τσίπρας σε Σουλτς για την πολιτική αβεβαιότητα στην Γερμανία: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras reacts as he waits for the his South Korean counterpart at his office in Athens on October 23, 2017. Greece has slightly revised downwards, to 3.7% from the previously estimated 3.9%, its primary budget surplus in 2016, a result that remains the requirements of its creditors, the EU and the IMF. This announcement, by the Greek statistical agency Elstat, coincides with the return to Athens of its bailout negotiators, for a new round of inspection of the implem

Για την συμμετοχή του SPD στη νέα γερμανική κυβέρνηση φαίνεται ότι «ζύμωσε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Η επικοινωνία έγινε την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας πήγαινε στο αεροδρόμιο μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Μακρον αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ!

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχη για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών», φέρεται να του είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα: «αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μεταξύ CDU, FDP και Οικολόγων.