Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν στο Παρίσι

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν στο Παρίσι
ANDREA BONETTI
ANDREA BONETTI
Andrea Bonetti

Νέα συνάντηση σε δύο μήνες θα έχουν Τσίπρας και Μακρόν όπως συμφώνησαν στο γεύμα εργασίας που είχαν στο Παρίσι. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η επόμενη συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει τον Ιανουάριο του 2018 καθώς τότε συμφώνησαν να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ήταν πρωτοβουλία που ξεκίνησε όταν στη Γαλλία προήδευε ο Ολάντ και έχει σημασία ότι συνεχίζονται και επί Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Η συζήτηση αφορούσε τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και την ευρωπαϊκή Αριστερά, ενώ επεκτάθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δημοφιλή