ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2017 05:22 EET | Updated 24/11/2017 05:22 EET

Επιθέσεις από αγέλες σκύλων στο νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Eurokinissi

Επικίνδυνες καταστάσεις λόγω έλλειψης φύλαξης αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέροντας πως, λόγω έλλειψης μέριμνας και φύλαξης, αγέλες αδέσποτων σκύλων επιτίθενται στο προσωπικό.

«Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο και για την στείρωσή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.Τα σκυλιά εισέρχονται εντός του Νοσοκομείου στους διαδρόμους, τα σκαλιά, στους θαλάμους νοσηλείας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Κυριακή 12/11/2017 και από αναφορές προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε προσωπικό του νοσοκομείου.

«Έχουμε περιστατικό που τα σκυλιά έριξαν κάτω και δάγκωσαν στο πόδι ιατρό» αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου καταγγέλλεται ότι «η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη διοικήτρια να πάρει μέτρα».

Επίσης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, από την παντελή έλλειψη φύλαξης συμβαίνουν κατά καιρούς «ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί ,καταστροφές ιατρικού εξοπλισμού, κατάληψη χώρων από περιθωριακά άτομα».

«Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα φύλακα. Θυρωρός -τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Γι’ αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» καταλήγει η ανακοίνωση.