«Σας βαρέθηκα όλους». Τι έγραψε ο πατέρας πριν βάλει φωτιά στο σπίτι με τα δύο του παιδιά

«Σας βαρέθηκα όλους». Τι έγραψε ο πατέρας πριν βάλει φωτιά στο σπίτι με τα δύο του παιδιά

Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την τραγωδία σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Κοραή στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκαν νεκροί πατέρας μαζί με τα δύο μικρά αγόρια του, ηλικίας 8 και 10 ετών.

Ο πατέρας ήταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος άφησε πίσω του σημειώματα, στα οποία εκφράζει την απογοήτευσή του για τη ζωή. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι τα χειρόγραφα σημειώματα βρέθηκαν κολλημένα σε καθρέφτη του σπιτιού. Ο 40χρονος έγραφε και για πρόσωπα του περιβάλλοντός του, τα οποία κατηγορούσε για το δράμα που ζούσε.

Τα παιδιά του υπαξιωματικού βρήκαν τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις. Τα άτυχα αγόρια δεν άντεξαν τους καπνούς που γέμισαν το διαμέρισμα ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6.00 το πρωί του Σαββάτου στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Κοραή στη Νέα Σμύρνη. Οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί αρχικά πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο περιστατικό πυρκαγιάς. Βλέποντας, ωστόσο, τα σημειώματα κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με κάτι τέτοιο. Έτσι, ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία, που κάνει ξεχωριστή έρευνα για το περιστατικό.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι και έσβησαν σε πολύ λίγο χρόνο τις φλόγες, καθώς η φωτιά δεν είχε πάρει έκταση. Η εστία βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο. Οι καπνοί, ωστόσο, είχαν προλάβει να πνίξουν τόσο τον πατέρα όσο και τα δύο παιδιά, που βρέθηκαν νεκροί στο χολ του σπιτιού.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό τους. Κανείς από τους τρεις δεν έφερε εγκαύματα και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος προκλήθηκε από τις αναθυμιάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας είχε χωρίσει με τη γυναίκα του. Στα σημειώματα φέρεται να γράφει: «Δεν θέλω να βιαστεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα. Την αδικία δεν μπορώ να την καταπιώ. Σας βαρέθηκα όλους. Δεν αντέχω άλλο. Δεν έχει κανένα νόημα η ζωή μου». Στη συνέχεια, επιρρίπτει ευθύνες σε συγγενικά πρόσωπα της συζύγου του, που δεν ασχολήθηκαν με τη γυναίκα του. Ο 40χρονος έβλεπε τα παιδιά του τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, και αυτό το Σαββατοκύριακο τα πήρε στο ισόγειο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την Πυροσβεστική, έγραψε τα σημειώματα, προσχεδίασε την πράξη του, και έβαλε φωτιά σε ρούχα. Στη συνέχεια, οι καπνοί τύλιξαν το υπνοδωμάτιο και το χολ με τραγικό αποτέλεσμα.

Νέα Σμύρνη

Δημοφιλή