Οι Παριζιάνοι θέλουν να βοηθήσουν το περιβάλλον με τον πιο παριζιάνικο τρόπο (ακόμα και για τα δεδομένα τους)

Οι Παριζιάνοι θέλουν να βοηθήσουν το περιβάλλον με τον πιο παριζιάνικο τρόπο (ακόμα και για τα δεδομένα τους)

Ο «γαλλικός τρόπος ζωής» και ιδιαίτερα αυτός των Παριζιάνων, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία για την οποία έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γίνει ταινίες, έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες, ενώ παραμένει στην κορυφή της λίστας «Πώς θα ήθελα να ήταν πραγματικά η ζωή μου» των περισσότερων ανθρώπων.

Τώρα, οι Παριζιάνοι αποφάσισαν να σηκώσουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη της άκρατης πολυτέλειας, κομψότητας και coolness που τους χαρακτηρίζει, με μια κίνηση κάπως υπερβολική είναι η αλήθεια, ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα: εγκαθιστώντας μέσα στην πόλη συντριβάνια με πόσιμο ανθρακούχο νερό.

Το project Fontaine Petillante, όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Δήμο του Παρισιού ως μια συντονισμένη προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση των πλαστικών μπουκαλιών νερού -και άρα η συσσώρευση των λυμάτων που προκαλούν.

Για την ακρίβεια, συντριβάνια ανθρακούχου νερού είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στην πόλη από το 2010. Η νέα αυτή δράση, όμως, έχει στόχο να τοποθετήσει συντριβάνια και στα 20 διαμερίσματα του Παρισιού, ώστε να είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Μπορείτε να ειρωνευτείτε τα συντριβάνια πόσιμου ανθρακούχου νερού όσο θέλετε, όλοι μας ξέρουμε όμως πως σε λίγο καιρό θα αρχίσουν και άλλες χώρες να τα αντιγράφουν. Γιατί, Γάλλοι. Κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.