Όλα τα δισκάδικα του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε έναν χάρτη για μουσικόφιλους ταξιδιώτες

Όλα τα δισκάδικα του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε έναν χάρτη για μουσικόφιλους ταξιδιώτες

Υπάρχουν αυτοί που όταν ταξιδεύουν σε μια ξένη πόλη/χώρα έχουν ως προτεραιότητά τους να ανακαλύψουν τα πιο καλά εστιατόρια και μπαρ της περιοχής, και υπάρχουν και εκείνοι που προτεραιότητά τους σε μια τέτοια περίπτωση είναι να ξετρυπώσουν το πιο ψαγμένο δισκάδικο της περιοχής.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τώρα υπάρχει ένα site ειδικά φτιαγμένο για εσάς και την αδυναμία σας στο βινύλιο.

Το VinylHub είναι ένας διαδραστικός, συμμετοχικός χάρτης με μια πολύ απλή αλλά βασική λειτουργία: να ανακαλύψει όλα τα καλά δισκοπωλεία σε κάθε πόλη του κόσμου, προς τέρψη και ενημέρωση των μουσικόφιλων ταξιδιωτών. Όπως αναφέρεται και στο site: «Αποστολή μας είναι να καταγράψουμε κάθε φυσικό δισκοπωλείο και εκδήλωση βινυλίου στον πλανήτη».

Παρότι η αποστολή τους είναι, πραγματικά, ατελείωτη, η ομάδα του VinylHub, με τη βοήθεια των χρηστών που συνεισφέρουν στο έργο τους, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό δισκάδικων παγκοσμίως. Με τη χρήση του Google Maps, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και, ζουμάροντας στην πόλη που τον ενδιαφέρει, να δει την ακριβή τοποθεσία του κάθε δισκάδικου.

Η λίστα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της για να ολοκληρωθεί (και πάλι θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά για να περιλαμβάνει τις νέες προσθήκες μαγαζιών) καθώς αρκετά μέρη του κόσμου δεν έχουν χαρτογραφηθεί, αλλά για την ώρα παρέχει κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά μαζί με τα δισκοπωλεία που έχει ανακαλύψει. Για παράδειγμα, η Αμερική έχει τα περισσότερα δισκάδικα ανά χώρα, αλλά το Τόκιο έχει τα περισσότερα δισκάδικα ανά πόλη -ακολουθούν το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι.