Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη μυστηριώδη δολοφονία του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη μυστηριώδη δολοοφνία του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο
CRIMEA, RUSSIA NOVEMBER 11, 2017: Rocks on the Black Sea coast. Sergei Malgavko/TASS (Photo by Sergei Malgavko\TASS via Getty Images)
CRIMEA, RUSSIA NOVEMBER 11, 2017: Rocks on the Black Sea coast. Sergei Malgavko/TASS (Photo by Sergei Malgavko\TASS via Getty Images)
Sergei Malgavko via Getty Images

Drone πέταξε πάνω από την περιοχή Λαγκά, όπου βρέθηκε νεκρός ο 21χρονος φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου, προκειμένου οι αρχές να έχουν εικόνα και να μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία και από απόκρημνα, βραχώδη, σημεία της περιοχής.

Στην Κάλυμνο βρίσκεται κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών της Ασφάλειας από την Αθήνα, που ερευνά σχολαστικά κάθε λεπτομέρεια. Σήμερα Δευτέρα θα γίνει στη Ρόδο η νεκροτομή, που θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο φοιτητής.

Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν το κατά πόσο μπορεί ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να βρέθηκε άθελά του τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. «Θα ερευνηθεί το κατά πόσο μπορεί κατά τη βόλτα του με το ποδήλατο να έπεσε πάνω σε κάποια παράνομη συναλλαγή. Στην περιοχή γίνονται κατά καιρούς αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Επίσης, θα ερευνηθεί το κατά πόσο μπορεί να διαπληκτίστηκε με κάποιον ντόπιο για ασήμαντη αφορμή. Στο Λαγκά υπάρχουν πολλές στάνες με άγρια σκυλιά (συνήθως τσομπανόσκυλα), που σε περίπτωση που κάποιος κατά λάθος παραβιάσει το χώρο τους ορμάνε. Αν ο φοιτητής ήρθε με κάποιον ντόπιο στα χέρια, δεν αποκλείεται ο δράστης να τον σκότωσε χωρίς να το ήθελε πάνω στον καυγά και στη συνέχεια να προσπάθησε να κρύψει το πτώμα. Στο σημείο υπάρχουν βράχια και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες οι πτώσεις. Σκεφτείτε ότι εκεί όπου βρέθηκε το πτώμα πηγαίνουν αναρριχητές για εξάσκηση», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι ο φοιτητής δολοφονήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε άλλο σημείο και σύρθηκε για τουλάχιστον 60 μέτρα. Από τα πολλαπλά κατάγματα που φέρει σε όλο του το σώμα προκύπτει ότι είτε ξυλοκοπήθηκε άγρια είτε ο δράστης τον χτυπούσε πάνω στα βράχια στην προσπάθειά του να τον κρύψει.

Το ποδήλατό του βρέθηκε αρκετά μακριά κοντά σε μία στάνη. Πάνω από την περιοχή Λαγκά πέταξε προχθές drone, ούτως ώστε οι αστυνομικοί να έχουν άριστη εικόνα και στα απόκρημνα σημεία, όπου μπορεί να βρίσκονται σημαντικά στοιχεία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο φοιτητής έπεσε θύμα ναρκεμπόρων το έγκλημα θα εξιχνιαστεί γρήγορα, καθώς τα άτομα που διακινούν ναρκωτικά στο νησί είναι γνωστά στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί της Καλύμνου έχουν πάρει καταθέσεις από τους γονείς του Νίκου Χατζηπαύλου. Η μητέρα του, η οποία είναι δασκάλα στο νησί, είπε ότι είδε τον 21χρονο τελευταία φορά στις 19 Νοεμβρίου 2017 όταν της είπε ότι θα βγει για μία βόλτα με το ποδήλατο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το παιδί της δεν είχε κακιές παρέες ή έχθρες και δεν είχε απασχολήσει ποτέ για οτιδήποτε. Ο πατέρας, ο οποίος δεν ζει στην Κάλυμνο, κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα που να μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές σε σχέση με το περιστατικό. Ο φοιτητής ζούσε στην Αθήνα, όπου σπουδάζει στο ΕΜΠ, και είχε πάει στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του. Το πτώμα του βρέθηκε τυχαία προχθές το μεσημέρι από ένα 15χρονο παιδί που μάζευε χόρτα.

Δημοφιλή