Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο-Καλλιθέα

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο-Καλλιθέα
HuffPost Greece

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μεγάλης έκτασης επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε εννιά προσαγωγές Τούρκων (οχτώ άνδρες και μία γυναίκα) κουρδικής καταγωγής, που φέρονται να έχουν σχέση με τη εξτρεμιστική οργάνωση DHKP-C. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει και παλαιότερα ανάλογες έρευνες για μέλη της ίδιας οργάνωσης(σ.σ. σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη), προχωρώντας σε συλλήψεις μελών του DHKP-C. Τότε είχε βρεθεί και οπλισμός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έφοδος της Αστυνομίας έγινε σε τρία διαμερίσματα, τα οποία εξετάζονται εξονυχιστικά. Σε κάποια απ’ αυτά έχουν βρεθεί υλικά για εκρηκτικό μηχανισμό, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (σ.σ. εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και usb sticks). Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των ερευνών μέχρι τώρα έχουν βρεθεί «ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου που δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Σημειώνεται πως το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας.

Δημοφιλή