Βίντεο από τη δράση του «ψηλού» και του κοντού» που χτυπούσαν πρακτορεία ΟΠΑΠ

Βίντεο από τη δράση του «ψηλού» και του κοντού» που χτυπούσαν πρακτορεία ΟΠΑΠ

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας με τον «ψηλό» και τον «κοντό» που χτυπούσαν περίπτερα, σούπερ μάρκετ, και πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δραστών.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στις 21 Νοεμβρίου 2017 σε τρεις συλλήψεις στο Περιστέρι. Όπως είχε ανακοινωθεί διαπιστώθηκε η δράση τριών ατόμων, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80 m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτ o συκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full - face » ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ) HINOV (ον) PAVEL του HRISTOV και της NIKOLINKA, γεννηθέντα στις 7-10-1985 στη Βουλγαρία

2. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗ Ελευθέριο του Στυλιανού και της Παναγούλας, γεννηθέντα στις 6-3-1988 στην Αθήνα

Και για τον μη συλληφθέντα:

3. ΤΟΥΡΝΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Καλλιόπης, γεννηθέντα στις 4-1-1979 στην Αθήνα

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή και κατά μόνας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης.

Δημοφιλή