Ημερολόγιο Εκλογών # -3

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είμαι πολύ στεναχωρημένη!

Δεν ξέρω τι φταίει. Να είναι που τελειώνει η προεκλογική περίοδος και θα σταματήσουν αυτά τα ωραία βιντεάκια των υποψηφίων που βλέπαμε κάθε μέρα και έσκαγε λίγο το χειλάκι μας; Μας έκαναν να ξεχάστουμε και λίγο από τον φόβο μας βρε παιδάκι μου. Τον φόβο που είχαν καλλιεργήσει από το κυβερνητικό στρατόπεδο για να μην ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λέω εγώ! Ο Βαγγέλας το είπε. Είπε ο άνθρωπος το πρωί: «κακώς επενδύσαμε επικοινωνιακά στον φόβο». Υπήρξε μια καλή επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε να φαινόμαστε ότι μιλάμε σαν δανειστές, είπε επίσης, για να συμπληρώσει ότι «πληρώνουμε το τίμημα μιας κακής επικοινωνιακής στρατηγικής». Με τη διαπίστωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη συμφώνησε και ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Και εγώ τώρα αναρωτιέμαι, γιατί υπέπεσε σε αυτό ατόπημα το επιτελείο της ΝΔ; Μπορεί επειδή το ίδιο είχαν κάνει και στις προηγούμενες εκλογές και τις κέρδισαν, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Αλέξης Τσίπρας πάντως μας προέτρεψε να βάλουμε στο περιθώριο τον φόβο. Μην ακούτε εκείνους που λένε ότι είμαστε ο κίνδυνος για την Ευρώπη, είπε στην κεντρική του ομιλία στην Ομόνοια, τονίζοντας ότι δεν έχουν σκοπό να συγκυβερνήσουν «με τους εντεταλμένους των μνημονίων». Στο τέλος ανέβασε στο βήμα και τον Ιγκλέσιας που τα είπε και στα ελληνικά. Όχι τον Χούλιο καλέ! Τον Πάμπλο των Podemos.

Και επειδή «αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας», να και ένα στιγμιότυπο από την ομιλία Τσίπρα. Βοήθειά μας...

Και ενώ γινόντουσαν όλα αυτά στην Ομόνοια, ο βρετανικός Independent άνοιγε πόλεμο με τον Τσίπρα. Τι άθεο και πρώην κομμουνιστή τον αποκάλεσε, τι Χάρι Πότερ, τι... αστεφάνωτο με 2 παιδιά. Και εντάξει τα υπόλοιπα, αγαπητό μου ημερολόγιο, το ανύπαντρος τι τους πείραξε; Τύπου, σπιλώθηκε η τιμή του; Τους είχα για πιο ανοιχτόμυαλους αυτούς τους Βρετανούς...

-Ξέρεις αγαπημένο μου ημερολόγιο με τι άλλο έσκασα σήμερα; Με εκείνον τον Παπανδρέου. Ως πρώην πρωθυπουργός, σου λέει, περιέφερε στις αποσκευές του τις θυσίες του λαού μας σε όλο τον κόσμο. Έτσι είπε από το Ηράκλειο. Λες να είχε βάλει μέσα και κάτι μισθούς που είχα χάσει τότε; Τι να πω...

-Να, βρήκα τι είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο. Που θα χρειαστεί να πούμε bye-bye στη Μαρία Σπυράκη και την Εύα Καϊλη. Πάνε πάλι Βρυξέλλες τα κορίτσια αφού τελειώνει η προεκλογική περίοδος και θα τις βλέπουμε μόνο από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.

Αλλά να δω και το θετικό της υπόθεσης (καθότι θετικός άνθρωπος): Θα βλέπουμε ξανά, χωρίς περιορισμούς τον Άδωνι στην TV. Είχε απηυδήσει ο άνθρωπος με τους κανόνες για τις εμφανίζεις. Έφτασε στο σημείο να τραβάει μόνος του βίντεο τον εαυτό του και να τα ποστάρει στα social media. Να, όπως το παρακάτω που παίζει με τα τρενάκια του.

Μη μου αγχώνεσαι, αγαπημένο μου ημερολόγιο. Δεν πήρε το τρενάκι του Καμμένου και του μικρού Αλέξη. Τους τα άφησε για να έχουν κι εκείνοι να παίζουν...

-Αφού είμαστε στον τομέα social media, τί πήγαν και έκαναν τα παλιόπαιδα; Τρόλαραν το σποτ του Γιατρομανωλάκη (Ποτάμι) με το καφάσι που οι «Ελληναράδες» το αφήνουν δρόμο για να βρίσκουν θέσεις πάρκινγκ, με μια φωτογραφία «ποταμίσιου» αυτοκινήτου παρκαρισμένο φαρδιά πλατιά πάνω στο πεζοδρόμιο. Σαν να φαντάζομαι τι θα έλεγε ο οδηγός: «Εντάξει βρε παιδιά! Ένα λεπτάκι (μια ωρίτσα) το είχα αφήσει εκεί να δώσω ένα χαρτί και έφευγα».

-Και αφού είπαμε για βίντεο, χαμός να δεις που έγινε, αγαπητό ημερολόγιο, με την ΑΔΕΔΥ και την ΟΝΝΕΔ. Έξαλλοι είναι, σου λέει, οι δημόσιοι υπάλληλοι, με το προεκλογικό βίντεο της γαλάζιας νεολαίας που παρουσιάζει τον Βασιλάκη στη δουλειά (Δημόσιο) με φραπεδιά στο χέρι και την καρέκλα... σφηνωμένη πάνω του (για να το πω κομψά...).

-Να μην ξεχάσω να σου πω, αγαπημένο μου ημερολόγιο, και κανένα σοβαρό νέο. Για τη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση που είχαμε εδώ, στη HuffPost Greece. Μεταξύ άλλων, οι πολίτες θεωρούν ότι μια κυβέρνηση με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα οικονομικά και πολιτικά από ότι μια κυβέρνηση με άξονα τη ΝΔ (με προβάδισμα 10%).

huffpostgreece

Κατά τα λοιπά, είχαμε και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την επαναγορά ομολόγων, όπου ο Ντράγκι αποφάσισε ότι τα ελληνικά ομόλογα, και γενικά τα ομόλογα των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης υπό προϋποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε την απόφαση, την οποία «θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας». Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται», αφού όπως είπε «αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα αποκλειστούμε από το πρόγραμμα της ΕΚΤ». Πάλι φόβο βρε Αντώνη;

Δημοφιλή