Παίζουμε μουσική από ειλικρινή ανάγκη

Μας καίει η ανάγκη να εκφράσουμε αυτά που δεν μπορούμε να πούμε με άλλο τρόπο, παρά μόνο με τη μουσική μας. Νιώθουμε την ανάγκη να εξηγήσουμε σε εμάς τους ίδιους αυτά που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με τη λογική. Κι έπειτα να τα μεταδώσουμε με ρυθμό και μελωδία στους άλλους. Ειλικρινή ανάγκη. Κι όταν παίζουμε μουσική από ανάγκη και με ειλικρίνεια, με κάποιο μαγικό τρόπο ο στίχος δεν είναι πλέον απαραίτητος. Το μήνυμα μεταδίδεται. Βρίσκει τους αποδέκτες του. Παρακάμπτει τη λογική. Βρίσκει άλλους δρόμους, ίσως ουσιαστικότερους.
puzzlemusik

Είναι Παρασκευή απόγευμα. Σε κάποιο σημείο της Εθνικής οδού που ενώνει την Αθήνα με τις Σέρρες. Με τον Γιάννη και τον Ντίνο (τα υπόλοιπα μέλη του Alex Drakos Trio) κάνουμε στάση να ξεπιαστούμε από την πολύωρη οδήγηση. Είμαστε καθ' οδόν για το live με το τρίο μας και λίγες μέρες πριν την ηχογράφηση του πρώτου μας δίσκου. Κουβεντιάζουμε για το τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να πάει καλά η ηχογράφηση. Καταλήγουμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεχάσουμε ότι απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό με συγκεκριμένες μουσικές απαιτήσεις. Συμφωνούμε να μπούμε στο στούντιο και να αφηγηθούμε μια ιστορία. Να πούμε για εμάς. Τα όνειρα μας, τους φόβους μας, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας, την θλίψη και τη χαρά. Να μιλήσουμε για τους κύκλους της ζωής που μας μαγνητίζουν στη δίνη τους. Να πούμε για όλα αυτά που συνθέτουν αυτό που βιώνουμε και ονομάζουμε ζωή.

Πως γίνεται να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία χωρίς στίχο; Κι όμως γίνεται. Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη «ανάγκη».

Παίζουμε μουσική από ανάγκη. Μας καίει η ανάγκη να εκφράσουμε αυτά που δεν μπορούμε να πούμε με άλλο τρόπο, παρά μόνο με τη μουσική μας. Νιώθουμε την ανάγκη να εξηγήσουμε σε εμάς τους ίδιους αυτά που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με τη λογική. Κι έπειτα να τα μεταδώσουμε με ρυθμό και μελωδία στους άλλους. Ειλικρινή ανάγκη. Κι όταν παίζουμε μουσική από ανάγκη και με ειλικρίνεια, με κάποιο μαγικό τρόπο ο στίχος δεν είναι πλέον απαραίτητος. Το μήνυμα μεταδίδεται. Βρίσκει τους αποδέκτες του. Παρακάμπτει τη λογική. Βρίσκει άλλους δρόμους, ίσως ουσιαστικότερους.

Ο ήχος του πρώτου CD του Alex Drakos Trio με τίτλο "TORA" στηρίζεται σε αυτή την ειλικρινή ανάγκη.

Είναι μια ιστορία που εικαστικά θα αποτυπώναμε στο χαρτί με τη μορφή ενός κύκλου. Κύκλου συναισθημάτων, σταδίων ψυχικής και πνευματικής κατάστασης. Κάθε μουσικό κομμάτι που ακούμε αποτελεί ένα στάδιο του κύκλου. Όλα τα στάδια μαζί συμπληρώνουν τον κύκλο.

Η μουσική του Alex Drakos Trio έχει ως αφετηρία την Jazz. Παράλληλα δανείζεται στοιχεία από την pop, rock, κλασσική και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Από τον συνδυασμό των επιμέρους στοιχείων και μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, προκύπτει ένα αποτέλεσμα με αφηγηματικό χαρακτήρα, μιας ιστορίας που κάθε μουσικό κομμάτι αποτελεί σταθμό αυτής, ενώ παράλληλα διατηρεί τη μοναδικότητά του.

Οι Alex Drakos Trio είναι:

Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης drums - electronics

Γιάννης Παπαδόπουλος piano - Keyboards

Ντίνος Μάνος bass

*Το ντεμπούτο άλμπουμ του Alex Drakos Trio με τίτλο "TORA", κυκλοφόρησε στις 28 Δεκεμβρίου 2015 από την PuzzleMusik.