ΤΟ BLOG
18/08/2015 12:36 EEST | Updated 18/08/2016 08:12 EEST

Καλωσορίζοντας την HuffPost Αυστραλία

Henryk Sadura via Getty Images

Είμαι πολύ χαρούμενη που ανακοινώνω την έναρξη της καινούριας έκδοσης της The Huffington Post, την HuffPost Αυστραλία. Σηματοδοτεί την 15η έκδοση στο διεθνές δίκτυο που μεγαλώνει και φέρνει την χαρακτηριστική προσέγγιση της HuffPost όσον αφορά στις ειδήσεις, τις απόψεις, τη διασκέδαση και την κοινότητα, σε μία ακόμα ήπειρο. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι είμαστε πλέον παρόντες σε 6 από τις 7 ηπείρους (μείνετε συντονισμένοι για την HuffPost Ανταρκτική!).

Η HuffPost Αυστραλία θα αφιερώσει το έργο της στο να παράγει σπουδαίο πρωτογενές ρεπορτάζ σχετικά με τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας και να αφηγείται ιστορίες που επικεντρώνονται στο να βοηθούν τους πολίτες της Αυστραλίας να ζουν πιο «γεμάτες» ζωές, ενώ ανοίγουμε την πλατφόρμα με τα blog σε φωνές από όλη την χώρα ώστε να αρχίσει η συζήτηση σχετικά με τα θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους Αυστραλούς.

Όταν επισκέφτηκα την Αυστραλία πέρυσι, εντυπωσιάστηκα από την τεράστια απεραντοσύνη και την ομορφιά της. Πρόκειται για μία χώρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη- για την πραγματικότητα είναι μία ήπειρος, μία χώρα και ένα νησί, όλα σε ένα. Παρόλο που η HuffPost Αυστραλία, σίγουρα θα επικεντρωθεί στους πολλούς θησαυρούς που έχει η χώρα (έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα ρόφημα Flat White;), δεν μας ενδιαφέρει να αφήσουμε απλά εκεί τα πράγματα. Αν και ο καιρός είναι ηλιόλουστος και οι κάτοικοι έχουν ακόμα πιο ηλιόλουστη διάθεση, η Αυστραλία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις που δεν είναι άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα από τα θέματα που ανυπομονούμε να ερευνήσουμε είναι η εργασιακή κουλτούρα της Αυστραλίας. Με το 1/3 των Αυστραλών να αναγκάζεται να εργάζεται τα σαββατοκύριακα, το στρες και η επαγγελματική εξουθένωση είναι δύο σημαντικά θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, οπότε μέσα από το ρεπορτάζ μας θα ρίξουμε φως στον τρόπο που οι Αυστραλοί εργάζονται αυτή τη στιγμή, από την μεγαλύτερη εικόνα της πολιτικής και των κανόνων μέχρι το πως αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα των Αυστραλών.

Η HuffPost Αυστραλία θα είναι μία σημαντική προσθήκη στην ενότητα «Στην πράξη», γεγονός που διπλασιάζει το ρεπορτάζ που κάνουμε σχετικά με τις λύσεις που δίνουμε στον κόσμο, ώστε να προσφέρουμε στο κοινό μας μία πιο ακριβή εικόνα του κόσμου, καθώς δίνουμε έμφαση σε ανθρώπους που φέρνουν φρέσκες λύσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας. Ανυπομονούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με όλα όσα μπορεί να διδάξει η Αυστραλία στον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με τις λύσεις, τις καινοτομίες και της πράξεις αλληλεγγύης που συχνά, όλοι αφήνουμε έξω από την αφηγηματική των Μέσων Ενημέρωσης.

Η HuffPost Αυστραλία επικεντρώνεται στο να δώσει λύσεις από την πρώτη κιόλας ημέρα. Σήμερα, έχουμε ιστορίες από το «kitchen garden program» που διδάσκει τα παιδιά μικρής ηλικίας πως να καλλιεργούν και να προετοιμάζουν φαγητό, το έργο των Robogals, ενός οργανισμού που «συστήνει» την ρομποτική και τη μηχανική σε κορίτσια από όλο τον κόσμο, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στο να καταρρίψει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσοι αναζητούν θεραπεία στον τομέα της ψυχικής υγείας και τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας να δημιουργήσουν μία εφαρμογή που θα βοηθά τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ξεκινάμε με blog από τον συντηρητικό Αξιωματούχο Ewen Jones σχετικά με τη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τη συγγραφέα Sofie Laguna για την χρήση της φαντασίας σχετικά με τη διερεύνηση των εμπειριών παιδιών που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία, μία από τους 100 εν ζωή θησαυρούς της Αυστραλίας, την, Gabi Hollows, σχετικά με τον συγκλονιστικό αριθμό γυναικών που πάσχουν από τύφλωση σε όλο τον κόσμο, την φοιτήτρια Bella Westaway, σχετικά με την πολυπλοκότητα του να μένεις με τα μελλοντικά πεθερικά σου, καθώς οι τιμές ακινήτων στο Σίδνεϊ αυξάνονται, και ένα νέο ζευγάρι, τον Josh και την Jenna, σχετικά με το πως μπορείτε να τελειώσετε την ανακαίνιση ενός σπιτιού χωρίς να καταστρέψετε τον γάμο σας.

Η HuffPost Αυστραλία θα είναι και το μέρος στο οποίο θα προβάλλονται συνεργάτες που χρησιμοποιούν βίντεο για να μοιραστούν τις ιδέες τους. Στην έναρξη, παρουσιάζουμε πολλούς χρήστες του Youtube, όπως τους «Indigenous Hip Hop Projects», ένα εθνικό γκρουπ τέχνης που αποτελείται από πολλές εθνικότητες και εργάζεται με τους γηγενείς πληθυσμούς της περιφέρειας ή των αστικών κέντρων που ζουν απομονωμένοι σε όλη τη χώρα με στόχο να ενδυναμώσει τους νέους και να τους δώσει ένα βήμα ώστε να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ένας ακόμα χρήστης του Youtube είναι το «Foraged», μία διαδικτυακή εκπομπή στην οποία ο σεφ Jovan Curic, ανακαλύπτει τα πλούσια τοπία της Αυστραλίας και δείχνει πως να μαγειρεύετε με τοπικά προϊόντα που έχει διαλέξει ο ίδιος.

Τέλος, είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινά η λειτουργία της HuffPost Αυστραλίας σε συνεργασία με την Fairfax Media, μία ανεξάρτητη, digital media εταιρεία που εκδίδει, μεταξύ άλλων, την Sydney Morning Herald. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον CEO Greg Hywood και τον Group Director of Digital Ventures Guy Reypert. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει καλύτερους συνεργάτες, καθώς χτίζουμε την HuffPost Αυστραλία. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τέτοιους ηγέτες στο πηδάλιο: τον CEO Chris Janz, ο οποίος ήταν ο CEO που ίδρυσε την Allure Media και την αρχισυντάκτρια Tory Maguire, που έγινε μέλος της HuffPost Αυστραλίας, έχοντας 15 χρόνια εμπειρίας συμπεριλαμβανομένων της θέσης της πολιτικής ανταποκρίτριας και βοηθός αρχισυντάκτη στην Daily Telegraph του Σίδνεϊ και δημιουργός της ιστοσελίδας απόψεων, The Punch.

Ας καλωσορίζουμε όλοι μαζί την HuffPost Αυστραλία, στην οικογένεια της HuffPost! Όπως πάντα, χρησιμοποιείστε τα σχόλιά για να μας πείτε τι σκέφτεστε.