Βοηθάει το κόκκινο κρασί στην απώλεια βάρους;

Πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου της Alberta στον Καναδά έδειξαν ότι τα οφέλη από την κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού είναι ανάλογα με αυτά που επιφέρει η άσκηση.
Shutterstock / lenetstan

Πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου της Alberta στον Καναδά έδειξαν ότι τα οφέλη από την κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού είναι ανάλογα με αυτά που επιφέρει η άσκηση. Συγκεκριμένα, η ουσία ρεσβερατρόλη, πέρα από τις έως τώρα θετικές επιδράσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό (μείωση καρδιακών παθήσεων, βελτίωση μνήμης, μείωση πιθανότητας εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου) φαίνεται να είναι μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική άσκηση, κυρίως για άτομα που δεν μπορούν να ασκηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Science Daily, περαιτέρω έρευνες του Πανεπιστημίου του Oregon έδειξαν ότι η κατανάλωση κόκκινων σταφυλιών ή κόκκινου κρασιού θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη λιποκυττάρων. Συγκεκριμένα, το ελλαγικό οξύ, ουσία που υπάρχει στο ερυθρό κρασί δείχνει να μειώνει την ανάπτυξη υπάρχοντων λιποκυττάρων και να καθυστερεί τον σχηματισμό νέων.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι το κόκκινο κρασί είναι η λύση στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με βιοχημικούς και μοριακούς βιολόγους, οι ενώσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να βελτιώσουν το σωματικό βάρος.

Στον αντίποδα, η μελέτη τονίζει το θετικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει η ουσία στη λειτουργία του ήπατος σε υπέρβαρα άτομα.

Αν ψάχνατε πάντως, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να απολαύσετε το αγαπημένο κόκκινο κρασί σας με λιγότερες τύψεις όσον αφορά στο βάρος.