Ινδικές πιτούλες με 3 μόνο υλικά

Το καλό με όλες τις πιτούλες είναι το γεγονός ότι μπορούν να τυλίξουν τα πάντα. Να γίνουν ένα εύκολο πρωινό και ένα ακόμα πιο εύκολο βραδινό. Τις έχω δοκιμάσει σχεδόν με τα πάντα. Με αβοκάντο και αβγό, με κοτόπουλο και λαχανικά ή ακόμα και με σκέτα λαχανικά για κάτι πιο ελαφρύ. Οι πιτούλες αυτές που μοιάζουν λίγο με τα ινδικά naan έχουν μόνο 3 υλικά, αλλά χρειάζονται αρκετή υπομονή στο ψήσιμο.
bubbles and avocados

Το καλό με όλες τις πιτούλες είναι το γεγονός ότι μπορούν να τυλίξουν τα πάντα. Να γίνουν ένα εύκολο πρωινό και ένα ακόμα πιο εύκολο βραδινό. Τις έχω δοκιμάσει σχεδόν με τα πάντα. Με αβοκάντο και αβγό, με κοτόπουλο και λαχανικά ή ακόμα και με σκέτα λαχανικά για κάτι πιο ελαφρύ. Οι πιτούλες αυτές που μοιάζουν λίγο με τα ινδικά naan έχουν μόνο 3 υλικά, αλλά χρειάζονται αρκετή υπομονή στο ψήσιμο. Ψήνονται σε μέτρια φωτιά οπότε μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσετε την προετοιμασία τους.

Υλικά:

1/2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1/2 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

1 φλιτζ. γάλα καρύδας (ή ακόμα καλύτερα

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (μεσαίο προς μικρό μέγεθος) σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει λίγο η φωτιά, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το μισό μείγμα από τον χυλό. Κάνουμε υπομονή για περίπου 10-11 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος.

Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για 8 περίπου λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles and avocados.