Ψωμί του τοστ φτιαγμένο από μπρόκολο

Το τοστ είναι μία πολύ εύκολη λύση, οπότε αν κάνεις μία διατροφή χωρίς αλεύρι τα πράγματα δυσκολεύουν όταν θέλεις να φας κάτι πρόχειρο ή να ετοιμάσεις κάτι για να πάρεις μαζί σου στην δουλειά. Το μπρόκολο, όμως, ήρθε να δώσει τη λύση. Διαφορετικά ψωμάκια που μπορείτε να μετατρέψετε σε σάντουιτς και να τα πάρετε μαζί σας παντού.
Yannis Makrogianellis

Το τοστ είναι μία πολύ εύκολη λύση, οπότε αν κάνεις μία διατροφή χωρίς αλεύρι τα πράγματα δυσκολεύουν όταν θέλεις να φας κάτι πρόχειρο ή να ετοιμάσεις κάτι για να πάρεις μαζί σου στην δουλειά. Το μπρόκολο, όμως, ήρθε να δώσει την λύση. Διαφορετικά ψωμάκια που μπορείτε να μετατρέψετε σε σάντουιτς και να τα πάρετε μαζί σας παντού.

Υλικά:

1 μεγάλο μπρόκολο πλυμένο και καθαρισμένο, ωμό

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

4 αβγά

Μυρωδικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα θυμάρι)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κόβουμε το μπρόκολο ώστε να μείνουν μόνο οι «φούντες» και λίγο από το κοτσάνι και το «χτυπάμε» στο multi. Από αυτό το μείγμα θα χρειαστούμε 4 φλιτζάνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 4 φλιτζάνια από το τριμμένο ωμό μπρόκολο, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά. Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.

Το μεταφέρουμε όλο στο ταψί που έχουμε απλώσει την λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Το ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.

Θα έχουμε 12 φέτες.

Tip: Τις φέτες μπορείτε να τις διατηρήσετε και για 1 μήνα στην κατάψυξη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles &avocados.