Γαύρος μαρινάτος του μπαμπά

Είναι η σπεσιαλιτέ του μπαμπά μου, οπότε δεν θα μπορούσα να δώσω άλλο όνομα σε αυτή την συνταγή. Πρόκειται για έναν κλασσικό μεζέ που υπάρχει σπίτι, όποτε ο μπαμπάς μου βρίσκει φρέσκο γαύρο και συχνά γίνεται ταπεράκι και για γνωστούς και φίλους. Η προετοιμασία δεν είναι δύσκολή, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι φρέσκος ο γαύρος και να τον κάνετε 24 ώρες πριν θελήσετε να τον σερβίρετε ώστε να μαριναριστεί.
bubbles and avocados

Είναι η σπεσιαλιτέ του μπαμπά μου, οπότε δεν θα μπορούσα να δώσω άλλο όνομα σε αυτή τη συνταγή. Πρόκειται για έναν κλασικό μεζέ που υπάρχει σπίτι, όποτε ο μπαμπάς μου βρίσκει φρέσκο γαύρο και συχνά γίνεται ταπεράκι και για γνωστούς και φίλους. Η προετοιμασία δεν είναι δύσκολή, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι φρέσκος ο γαύρος και να τον κάνετε 24 ώρες πριν θελήσετε να τον σερβίρετε ώστε να μαριναριστεί.

Υλικά:

1 κιλό γαύρος φρέσκος

ξύδι

ελαιόλαδο

σκόρδο

αλάτι

σχοινόπρασο (προαιρετικά)

μαϊντανός

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον γαύρο σε ένα μεγάλο τάπερ σε στρώσεις μαζί με λίγο αλάτι και τον σκεπάζουμε με ξύδι.

Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω ώστε να πιέζει τον γαύρο κάτω.

Αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες να μαριναριστεί.

Στραγγίζουμε το ξύδι, χωρίς να ξεπλύνουμε τον γαύρο, αφαιρούμε το κόκκαλο από το ψάρι και βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ με ελαιόλαδο, ώστε να τον σκεπάζει, 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και μαϊντανό.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados.