Ινδική κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρυ

Ο καιρός δεν λέει να μας κάνει την χάρη να κρυώσει για να αρχίσουμε να τρώμε σούπες, αλλά η εποχή της κολοκύθας έχει φτάσει και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Η σούπα αυτή συνδυάζει την γλυκιά γεύση της κολοκύθας με την έντονη γεύση που έχει το κάρυ. Αν θέλετε βάζετε και λίγο γάλα καρύδας μέσα και οι ακόμα πιο τολμηροί, μία πιπεριά τσίλι!
BUBBLES AND AVOCADOS

Ο καιρός δεν λέει να μας κάνει την χάρη να κρυώσει για να αρχίσουμε να τρώμε σούπες, αλλά η εποχή της κολοκύθας έχει φτάσει και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Η σούπα αυτή συνδυάζει την γλυκιά γεύση της κολοκύθας με την έντονη γεύση που έχει το κάρυ. Αν θέλετε βάζετε και λίγο γάλα καρύδας μέσα και οι ακόμα πιο τολμηροί, μία πιπεριά τσίλι!

Υλικά:

500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη και κομμάτια

2 πράσα

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 κουτ. σούπας κάρυ

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Γάλα καρύδας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μπουκιές.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα λαχανικά και γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να τα καλύψει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κάρυ.

(Μικρό μυστικό: Όποτε φτιάχνω σούπες βάζω μαζί λίγο επιπλέον νερό. Μόλις τα λάχανικά βράσουν και πριν την κάνω βελουτέ αφαιρώ το επιπλέον νερό, το οποίο τώρα έχει γίνει ένας ωραιότατος ζωμός λαχανικών, το βάζω σε παγοκύστες και το φυλάω στην κατάψυξη. Έτσι , έχω ωραίο και φυσικό ζωμό λαχανικών, όποτε τον χρειαστώ!)

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ακόμα και να παραβράσουν δεν μας ενοχλέι, αφού μετά θα γίνει βελουτέ η σούπα.

Μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε είτε με έναν μύλο (για τους πιο παραδοσιακούς), είτε με το μηχάνημα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε την σούπα στην φωτιά να πάρει μία ακόμα βράση και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados