ΤΟ BLOG
26/11/2017 08:27 EET | Updated 30/11/2017 06:49 EET

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Έπιασαν τα κρύα, έρχονται και τα Χριστούγεννα, οπότε είναι η κατάλληλη εποχή για να πειραματιστείτε με τις σούπες. Το καλό με τις σούπες είναι ότι αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ξεφορτωθείτε διάφορα υλικά που έχουν μείνει στο ψυγείο σας. Η συγκεκριμένη μανιταρόσουπα είναι ιδανική για να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο στις γιορτές ή σε οποιοδήποτε επίσημο γεύμα στο σπίτι.

Έπιασαν τα κρύα, έρχονται και τα Χριστούγεννα, οπότε είναι η κατάλληλη εποχή για να πειραματιστείτε με τις σούπες. Το καλό με τις σούπες είναι ότι αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ξεφορτωθείτε διάφορα υλικά που έχουν μείνει στο ψυγείο σας. Η συγκεκριμένη μανιταρόσουπα είναι ιδανική για να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο στις γιορτές ή σε οποιοδήποτε επίσημο γεύμα στο σπίτι.

mushroom soup

Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα. Το πράσο καθαρίζεται πολύ εύκολα, το ίδιο και το κρεμμύδι, οπότε θα έχετε μέσα σε μισή ώρα ένα χορταστικό γεύμα με 4 μόνο βασικά υλικά.

Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία!

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια πλυμένα και κομμένα στη μέση

2 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες (ή 3 μικρά)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένα στα 4

400 ml γάλα καρύδας

100 ml ζεστό νερό

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (προαιρετικά)

mushroom soup

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία μεσαία κατσαρόλα στο μάτι σε μεγάλη ένταση και βάζουμε μέσα το λάδι.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το πράσο και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κουρκουμά και το μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ.

Αναδημοσίευση από το bubbles & avocados