Πώς να φτιάξετε μάφιν με κομματάκια σοκολάτας

Εύκολο πρωινό κάθε μέρα; Φτιάξτε αυτά τα μάφιν την Κυριακή και θα έχετε κάθε πρωί από ένα μάφιν για να πάρετε μαζί σας στην δουλειά ή να το φάτε το απόγευμα που θα θέλετε κάτι γλυκό.
bubbles and avocados

Εύκολο πρωινό κάθε μέρα; Φτιάξτε αυτά τα μάφιν την Κυριακή και θα έχετε κάθε πρωί από ένα μάφιν για να πάρετε μαζί σας στην δουλειά ή να το φάτε το απόγευμα που θα θέλετε κάτι γλυκό.

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

1/4 φλιτζ. μέλι

3 αβγά

1 κουτ. γλυκού βανίλια

1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% και πάνω)

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε σε έναν δίσκο για μάφιν, 12 χάρτινες θήκες μίας χρήσης (εκτός αν έχετε θήκες σιλικόνης).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το μέλι, την βανίλια και τη λιωμένη καρύδα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο τέλος, με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε στο μείγμα και τα κομματάκια σοκολάτας. Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα μας μέσα στα χάρτινα φορμάκια για τα μάφιν και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και δαγκώνουμε!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles and avocados.