Συνταγή για γλυκοπατατοκροκέτες με αβγά

Γενικά, στην Ελλάδα τις κροκέτες τις τιμούμε και με το παραπάνω. Όταν ψάχνεις κάτι για νασυνοδεύσεις το αβγό σου, αυτές οι γλυκές πατατοκροκέτες είναι ό,τι καλύτερο.
bubbles and avocados

Γενικά, στην Ελλάδα τις κροκέτες τις τιμούμε και με το παραπάνω. Όταν ψάχνεις κάτι για να συνοδεύσεις το αβγό σου, αυτές οι γλυκές πατατοκροκέτες είναι ό,τι καλύτερο.

Υλικά:

2 γλυκοπατάτες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 αβγά

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε λίγο τις γλυκοπατάτες απ' έξω, τις κόβουμε στα τέσσερα αφήνοντας την φλούδα και τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Θέλουμε να βράσουν, αλλά όχι και πάρα πολύ ώστε να έχει η κροκέτα και κάποια πιο μεγάλα κομμάτια.

Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από το νερό, περιμένουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα.

Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, όχι όμως μέχρι να γίνει πουρές, αλλά να μείνουν και μερικά μεγαλύτερα κομμάτια μέσα.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βάζουμε μέσα στις γλυκοπατάτες, μαζί με το αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα, το οποίο ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα τηγάνι ελάχιστον ελαιόλαδο. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και μόλις «κάψει» το λάδι τις τοποθετούμε μέσα και της πατάμε από πάνω με μία σπάτουλα. Ψήνουμε περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε για όλες τις κροκέτες.

Και σερβίρουμε.

Εγώ τις σέρβιρα με αβγά ποσέ, αλλά μπορείτε να τις φάτε με οτιδήποτε θέλετε εσείς! Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να βάλετε αβγά μελάτα από πάνω ή τηγανιτά.

Θα έχουμε περίπου 9 κροκέτες.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles and avocados