ΤΟ BLOG
29/06/2015 15:35 EEST | Updated 29/06/2016 08:12 EEST

«Ως να με πάρεις κάποτε»

Η θάλασσα είναι η μητέρα που σφυρηλατεί τα παιδιά της με μια αδάμαστη θέληση και μια ακατάπαυστη επιμονή για την εκπλήρωση κάθε προσδοκώμενου στόχου τους. Μία θέληση που διαμορφώνεται από την αγνή αρχέγονη δύναμη των στοιχείων της φύσης, τα οποία αδέσμευτα μέσα στην απεραντοσύνη των ωκεανών βάζουν τη σφραγίδα στο χαρακτήρα κάθε ανθρώπου που δέχεται να τα συντροφεύσει στο μοναχικό μονοπάτι τους.

charis theodosis

Ως να με πάρεις κάποτε, μαργιόλα συ,

στους κόρφους σου αψηλά τους ανθισμένους

και να με πας πολύ μακριά απ' τη μαύρη τούτη Κόλαση

μακριά πολύ κι από τους μαύρους κολασμένους.

Στην ποίηση του Κ. Βάρναλη, η θάλασσα εκφράζει την επιθυμία του ποιητή να φύγει μακριά από τα βάσανα της καθημερινής ζωής.

Η θάλασσα είναι η μητέρα που σφυρηλατεί τα παιδιά της με μια αδάμαστη θέληση και μια ακατάπαυστη επιμονή για την εκπλήρωση κάθε προσδοκώμενου στόχου τους. Μία θέληση που διαμορφώνεται από την αγνή αρχέγονη δύναμη των στοιχείων της φύσης, τα οποία αδέσμευτα μέσα στην απεραντοσύνη των ωκεανών βάζουν τη σφραγίδα στο χαρακτήρα κάθε ανθρώπου που δέχεται να τα συντροφεύσει στο μοναχικό μονοπάτι τους. Αυτή η ανάγκη να βιώσω την απόλυτη ελευθερία και να νιώσω τη δύναμη που εκπορεύεται από τη διαρκή προσπάθεια ενός μοναχικού ανθρώπου, υπό ακραίες συνθήκες, κάθε εποχή του χρόνου, να αγγίξει την άγρια ομορφιά, με οδήγησε στο να γίνω κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θάλασσας. Η ανάγκη αυτή δεν θα μπορούσε να εκφραστεί με άλλο τρόπο παρά μέσω ενός ευγενικού στόχου, να διασχίσω κολυμπώντας όλους τους ωκεανούς, λίμνες και ποτάμια σε κάθε γωνιά της γης.

Η περιπέτεια ξεκίνησε το 2003 όπου συμμετείχα στον διεθνή κολυμβητικό διάπλου του μεσσηνιακού κόλπου, απόστασης 30 χλμ. Ήταν θυμάμαι ένας επίπονος και δύσκολος τερματισμός. Το γλυκό αποτύπωμα που άφησε μέσα μου όμως, συνετέλεσε στην εντατικοποίηση της προπόνησης σε πισίνα και θάλασσα, ώστε να κατορθώσω να διεκδικήσω με αξιώσεις μεγαλύτερες συγκινήσεις, όπως ο διάπλους της Μάγχης, ο διάπλους Κάπρι - Νάπολης, οι συμμετοχές στις κολυμβητικές απαιτήσεις στη λίμνη Ζυρίχης και ο 24ωρος αγώνας κολύμβησης στην Αυστρία. Ειδικά ο διάπλους της Μάγχης ήταν ένας αγώνας με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είχαμε εκκίνηση τις 02.30 το πρωί και μέχρι να γίνω μέρος της θάλασσας, ένας αδιόρατος φόβος στοιχειωμένος από μια ανασφάλεια είχε εμποτίσει κάθε ίνα του κορμιού μου. Η αίσθηση όμως της ηρεμίας που ένιωθα, αφού κολυμπούσα με τη συνοδεία μόνο ενός σκάφους ήταν απερίγραπτη.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να εστιάσω στον διάπλου της Βαλτικής. Ένας αγώνας ιδιαίτερος για μένα λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που με διακατείχε για δύο λόγους. Έγινα ο πρώτος Έλληνας που κολύμπησε την απόσταση Γερμανία- Δανία σε 7 ώρες και 36 λεπτά, ενώ ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της κυρίας Μυρτώ Χανδρή, ενός ανθρώπου που η προσωπικότητα και η αξιοπρέπειά της άφησαν το στίγμα τους πάνω σε κάθε άνθρωπο που την γνώρισε. Μία ευγενική ψυχή που το φιλανθρωπικό της έργο πρόσφερε πολλά στον πολυβασανισμένο τόπο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Χανδρή, για την οικονομική και ηθική υποστήριξη που έχω από το 2012 ως σήμερα*, για όλες τις συμμετοχές μου, στους αγώνες σ' όλο τον κόσμο. Μία στήριξη που ευελπιστώ να οδηγήσει στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου, όπως είναι ο διάπλους της Αδριατικής ( Ιταλία - Ελλάδα) και του υπέρτατου στόχου, του διάπλου Κούβας - Αμερικής, απόστασης 166χλμ. Ένας στόχος, η πραγματοποίηση του οποίου απαιτεί 2 μέρες συνεχή προσπάθεια.

*Συμμετοχές σε διεθνή κολυμβητικές διοργανώσεις

2003-2015

2003-2015 8 φορές διάπλους μεσσηνιακού κόλπου απόστασης 30 χλμ

Καλύτερη θέση η 4η, χρόνος 8 ώρες και 48 λεπτά

2006 Χειμερινός Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του κόλπου

Κεφαλληνίας. Θέση 4η

2006 Διάπλους Σαγιάδας - Κέρκυρας , απόστασης 22 χλμ

6η θέση, ( 1ος Έλληνας )

2008 Διάπλους Μάγχης

2011.2014 Λίμνη Ζυρίχης , διεθνής κολυμβητικός Μαραθώνιος 27 χλμ

Καλύτερη θέση 4η , χρόνος 9 ώρες και 46 λεπτά

2013 Διάπλους Κάπρι - Νάπολη( FINA) απόστασης 36 χλμ

Θέση 2η

2014 Διάπλους Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας .

Μοναδικός κολυμβητής. Χρόνος 8 ώρες.

2013.2014 Διεθνή Μαραθώνιος 24ωρης αντοχής ( Radgebury - Αυστρία)

Καλύτερη θέση 4η με 58,8 χλμ που ισοδυναμεί με 1.166 πισίνες

2014 Διάπλους Βαλτικής ( Γερμανίας - Δανίας) απόστασης 28 χλμ

Χρόνος 7 ώρες και 36 λεπτά

2015 Διάπλους Παξοί - Αντίπαξοι , απόστασης 6 χλμ.

Θέση 1η με χρόνο 1 ώρα και 33 λεπτά

Φέτος έχω προγραμματίσει την συμμετοχή μου στους ακόλουθους διεθνής αγώνες - πάντα με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Χανδρή-

26 Ιουλίου Λίμνη Ζυρίχης 27 χλμ

9 Αυγούστου Vaernamo- Σουηδία 22χλμ

Πρώτη συμμετοχή Έλληνα

Σεπτεμβρίου Νέα Υόρκη - Γύρος Μανχάταν

Πρώτη συμμετοχή Έλληνα

Sponsored Post