ΤΟ BLOG
12/12/2014 14:56 EET | Updated 11/02/2015 07:12 EET

Αθήρι: Σπάνιες Γεύσεις

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης έχει το δικό του μοντέρνο όραμα για την ελληνική κουζίνα.

Manteau Stam

Δίπλα στον κεντρικό δρόμο του Κεραμεικού και κοντά στο πολυσύχναστο Γκάζι, είναι εύκολο να σας διαφύγει το «Αθήρι». Την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε το εστιατόριο, οι ευγενικοί σερβιτόροι μας υποδέχτηκαν με πλατιά χαμόγελα. Είχαμε κάνει κράτηση στην καταπράσινη αυλή, μία μικρή όαση στην καρδιά της Αθήνας. Η διακόσμηση του εστιατορίου είναι απλή και κομψή, με μοντέρνες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο Σεφ, Αλέξανδρος Καρδάσης έχει το δικό του μοντέρνο όραμα όσον αφορά την ελληνική κουζίνα και προσπαθεί πάντοτε να δημιουργεί καθαρές γεύσεις με παραδοσιακά στοιχεία. Γι' αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει ένα μενού με τα καλύτερης ποιότητας υλικά, που καταφτάνουν φρέσκα κάθε μέρα στην κουζίνα του. Μέσα σε αυτά τα υλικά περιλαμβάνονται και πολλά προϊόντα με ονομασία προέλευσης όπως η κάπαρη, η φάβα Σαντορίνης, ο Κρόκος Κοζάνης και η φέτα από την Κεφαλλονιά.

athiri

Ακολουθώντας την τάση των πιο φιλόδοξων εστιατορίων διεθνώς, να σερβίρουν πιάτα με «μεσαίες, τιμές» το μενού περιλαμβάνει πιάτα από 2,50 έως 9 ευρώ που είναι ό,τι πρέπει για να τα δοκιμάσετε και να τα μοιραστείτε στο τραπέζι. Μας καλωσόρισαν με μία σούπα με καρότο, πορτοκάλι και τζίντζερ που συνοδευόταν από ζεστά ψωμάκια. Ξεκινήσαμε με χόρτα, που είχαν μέσα βαλεριάνα και μέντα, και cranberry με Νιώτικο σκοτύρι. Από τα πρώτα πιάτα, επιλέξαμε λαχματζούν και μία πίτα με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί από τη Μονεμβασιά, κεφαλοτύρι από την Ίο και ξινομυζήθρα. Και τα δύο ήταν πεντανόστιμα, αν και το λαχματζούν ήταν πολύ μικρό για να μοιραστεί στα δύο. Βέβαια, η μικρή μερίδα του λαχματζούν αποτελούσε εξαίρεση- αν γνωρίζαμε εκ των προτέρων πόσο γενναιόδωρα θα ήταν τα κυρίως πιάτα θα είχαμε αφήσει λίγο χώρο παραπάνω. Παραγγείλαμε, επίσης, σούπα τραχανά με κόκκινη σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι- μας άρεσε ιδιαίτερα η προσθήκη του αβγού ποσέ.

Το κρασί στο Αθήρι είναι το ίδιο σημαντικό με το φαγητό. Επιλέξαμε ένα Κτήμα Θεοδωρακάκου ροζέ με άρωμα φρούτων και απαλό φινίρισμα. Η λίστα των ποτών και επιδορπίων ξεκινάει από 12 και φτάνει τα 28 ευρώ. Περιέχει επιδόρπια, αφρώδεις οίνους, αλκοολούχα ποτά και μπίρες, και την επιλογή πέντε κρασιών σε ποτήρι. Εάν είστε λάτρεις της μπίρας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη μπίρα ZEOS από το Άργος.

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης αλλάζει το μενού ώστε να εκμεταλλεύεται τα προϊόντα κάθε εποχής και να διατηρεί το ενδιαφέρον του κοινού σε υψηλά επίπεδα. Το ταλέντο του στην κουζίνα, δεν έχει περάσει απαρατήρητο αφού, όχι μόνο έχει κερδίσει έναν Χρυσό Σκούφο, αλλά κάνει . Πρόκειται για ένα εστιατόριο όπου μπορείτε να απολαύσετε δημιουργική, καλής ποιότητας μαγειρική που δεν θα επιβαρύνει την τσέπη σας, μιας και το φαγοπότι σας υπολογίζεται να στοιχίσει 35 ευρώ το άτομο.

Διεύθυνση: Πλαταιών 15, Κεραμεικός

Τηλέφωνο: 210 3462983

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη: 20:00- 1:30, Κυριακή: 13:00- 18:00

Kείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη

Φωτογραφίες: Μanteau Stam

Το ποστ αυτό έχει δημοσιευτεί στο Culinary Backstreets Athens