ΤΟ BLOG
25/06/2015 09:41 EEST | Updated 25/06/2016 08:12 EEST

Ανταπόκριση: Spetses Classic Yacht Regatta 2015- Μέρα 4η

Τελευταία μέρα αγώνων, και η συγκλονιστική σκούνα Malcom Miller είναι εν πλω. Ένα πραγματικό κόσμημα και μοναδική στο είδος της, είναι η αδελφή της τρικάταρτης σκούνας Sir Winston Churchill , σχεδιασμένη από τους Camper & Nicholsons. Ναυπηγήθηκε από τους John Lewis & Sons στο Aberdeen, και πριν μετατραπεί σε yacht ήταν εκπαιδευτικό σκάφος.

daphne kalou

Τελευταία μέρα αγώνων, και η συγκλονιστική σκούνα Malcom Miller είναι εν πλω. Ένα πραγματικό κόσμημα και μοναδική στο είδος της, είναι η αδελφή της τρικάταρτης σκούνας Sir Winston Churchill, σχεδιασμένη από τους Camper & Nicholsons. Ναυπηγήθηκε από τους John Lewis & Sons στο Aberdeen, και πριν μετατραπεί σε yacht ήταν εκπαιδευτικό σκάφος.

Η ιστορία της είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα: χτίστηκε το 1967, όπου το ήμισυ του κόστους κατασκευής ήταν δωρεά του Sir James Miller (πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου και Λόρδος του Εδιμβούργου). Βαφτίστηκε στη μνήμη του υιού Malcom του Sir James, ο οποίος δυστυχώς είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό ατύχημα. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε από την Sail Training Association ως εκπαιδευτικό πλοίο. Το 2000, αντικαταστάθηκε από το πλοίο "Stavros S. Niarchos".

Το 2001, πουλήθηκε και οι νέοι της ιδιοκτήτες την ονόμασαν "Helena C". Ουσιαστικά ξαναχτίστηκε και παραδόθηκε το 2004 ως πολυτελές yacht, ενώ έχει διασχύσει τον Ατλαντικό Ωκεανό 2 φορές στη ζωή της.

Τον Ιούνιο του 2008 έπαθε ζημιές λόγω φωτιάς κατά τη διάρκεια νέας αναδιαμόρφωσης στο εσωτερικό της, αφήνοντας έναν εργάτη με σοβαρά εγκαύματα. Τον Αύγουστο του 2009, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Falmouth (Κορνουάλη), χωρίς κατάρτια και έχοντας ανακτήσει το παλιό της όνομα: "Malcom Miller". Το Νοέμβριο του 2011 αγκυροβόλησε στο χωριουδάκι Tolvere πάνω στον ποταμό Fal, Κορνουάλη.Τον Ιανουάριο του 2012 ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Saint Peter (Νορμανδία) και μετέπειτα στο Gdansk (Πολωνία), για να ανακαινιστεί πλήρως στο ναυπηγείο Conrad. Ξαναταξίδεψε στις θάλασσες το 2014.

Απρίλιος 2015: Παρθενική αγωνιστική εμφάνιση της σκούνας Malcom Miller στις Σπέτσες.

Μαζί της είχε την τύχη να ταξιδέψει η Δρ Θεοδώρα Σκούρα η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της μαζί μου.

Μέσα από τα μάτια της Θεοδώρας απολαύστε το μαγευτικό 4ήμερο στις Σπέτσες:

18/6 Πέμπτη βράδυ. Welcome cocktail party στο Poseidonion Grand Hotel, με live εμφάνιση του συγκροτήματος Penny & the Swingin' Cats.

19/6 Παρασκευή πρωί. Στη βεράντα του Ποσειδωνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το καλωσόρισμα της Malcom Miller και σηματοδότησε την επίσημη έναρξη των αγώνων, καθώς μοιράστηκε το πρόγραμμα σε όλα τα πληρώματα. Είχε οργανωθεί για τους επίσημους καλεσμένους ξενάγηση στο μουσείο της Μπουμπουλίνας, ενώ ακολούθησε ελαφρύ γεύμα με ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες στην πανέμορφη βεράντα του μουσείου. Μετά επιστρέψαμε στη γραμματεία αγώνων στο Poseidonion Grand Hotel για να γνωρίσουμε το πλήρωμα. Λόγω όμως έλλειψης ανέμου υπήρξε αναβολή, όμως στις 12:00 δόθηκε τελικώς η εκκίνηση. Το βράδυ έγινε η ημερήσια απονομή των βραβείων στο Brachera Bar στο Παλιό Λιμάνι. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με το πλήρωμα της "ΑΦΡΟΕΣΣΑ", ο κ. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος με το πλήρωμα της "SAVANNAH", και στα μικρά παραδοσιακά καίκια ο "ΣΤΡΑΤΗΣ" του Στρατή Ανδρεάδη και ο Σπετσιώτικος "ΑΓ. ΓΙΩΡΓΗΣ".

20/6 Σάββατο πρωί. Δόθηκε εκ νέου αναβολή στους αγώνες καθώς ο αέρας ήταν μηδαμινός, όμως εν τω μεταξύ είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την παρέλαση των Σπετσιώτικων καικιών μπροστά από το Ποσειδώνιο. Το βράδυ επισκεφτήκαμε τον Ναυτικό Όμιλο Σπετσών, για τις απονομές των αγώνων της δεύτερης μέρας. Μετά την τελετή, όλα τα πληρώματα και οι καλεσμένοι απoλαύσαμε το Pasta Party στην Αναργύρειο & Κοργιαλένιο Σχολή. Η ατμόσφαιρα χαρούμενη, και καθαρά ελληνική με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

21/6 Κυριακή. Οι μέρες πέρασαν πολύ γρήγορα, και όλοι μας μαγευτήκαμε με τη φιλοξενία των Σπετσών και βέβαια με την απίθανη εμπειρία να είσαι πάνω στη σκούνα Malcom Miller. Η Spetses Classic Yacht Regatta 2015 έριξε αυλαία με την τελετή των απονομών για το overall ranking, και η βραδιά έκλεισε με Farewell cocktail στη βεράντα του Poseidonion Grand Hotel. Ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε στην καταπληκτική διοργάνωση, προάγοντας την ευγενή άμιλλα και το ευ ζην.

Ραντεβού του χρόνου!