ΤΟ BLOG
13/12/2014 06:56 EET | Updated 11/02/2015 07:12 EET

Το στοίχημα των εναλλακτικών καλλιεργειών

Πήρα την μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ και να ψάξω κάτι νέο. Δουλειές δεν υπήρχαν και εγώ είχα οικογένεια με μωράκι. Ετσι λοιπόν αποφάσισα να καλλιεργήσω εναλλακτικά. Χωρίς γνώσεις και αγροτεμάχια πήρα το ρίσκο μου, νοίκιασα μια μεγάλη έκταση και ξεκίνησα το ταξίδι μου. Πολλοί τότε με θεώρησαν ονειροπαρμένο η ότι τα έχασα...

HuffPost Greece

Την ζωή μου μέχρι τώρα και γενικότερα τη πορεία μου μόνο εύκολη δεν θα την χαρακτήριζα.

Από τα παιδικά μου χρόνια η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι, έχασα τον πατέρα μου σε ναυάγιο στην Ιταλία καθ' ότι ναυτικός σε ηλικία 9 ετών. Έτσι λοιπόν μπορώ να πω ότι ωρίμασα νωρίτερα καθώς ήμουν το πρώτο παιδί της οικογένειας και μαζί με την μητέρα μου παίρναμε τις αποφάσεις μας. Μεγαλώνοντας ήμουν καλός μαθητής (ενδιάμεσα άλλος ένας θάνατος κλόνισε την οικογένεια, αφού χάσαμε τον πατριό πάλι σε καράβι -άσχημο το παιχνίδι της μοίρας) και πέρασα στην θεολογική σχολή Αθηνών όπου και τελείωσα την σχολή ίσως και πεπρωμένο καθώς ο παππούς ήταν παπάς. Σε αυτό το διάστημα ασχολήθηκα με διάφορα επαγγέλματα για να έχω τα χαρτζιλίκια μου.

Αφού τελείωσα την σχολή και το στρατιωτικό υπήρξε ΑΣΕΠ (8000 θεολόγοι για 30 θέσεις). Οπότε και αποφάσισα να μην συμμετέχω και απορροφήθηκα στον ιδιωτικό τομέα σαν πωλητής αυτοκινήτων,με το ξέσπασμα της κρίσης όμως η δουλειά μειώθηκε όπως επίσης και ο μισθός, στα τέλη του 2011 έφτασε στα 370 ευρώ.

Εκεί λοιπόν  πήρα την μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ και να ψάξω κάτι νέο. Δουλειές δεν υπήρχαν και εγώ είχα οικογένεια με μωράκι. Ετσι λοιπόν αποφάσισα να καλλιεργήσω εναλλακτικά. Χωρίς γνώσεις και αγροτεμάχια πήρα το ρίσκο μου, νοίκιασα μια μεγάλη έκταση και ξεκίνησα το ταξίδι μου. Πολλοί τότε με θεώρησαν ονειροπαρμένο η ότι τα έχασα...Εγώ πίστεψα στον εαυτό μου έκλεισα τα αυτιά μου και προχώρησα στην υλοποίηση του ονείρου:σκληρή δουλειά και όνειρο για να πετύχω,αυτό μονολογούσα.

Σιγά σιγά προχωρούσα και δημιούργησα μια εταιρία την Berryland κάτω από την σκέπη της οποίας είναι άλλοι 25 καλλιεργητές, νέοι που έχουν οράματα και όρεξη για δουλειά,νέοι που δεν εγκαταλείπουμε την χώρα μας, όπως συνηθίζεται μα μένουμε και παλεύουμε. Αυτη την στιγμή έχουμε ήδη παραγωγές και η Berryland έχει μια σειρά με καινοτόμα προϊόντα τα οποία είναι και μοναδικά στον κόσμο:

  • Γκότζι Μπέρι Τουρσί
  • Βανίλια (υποβρύχιο) με Blueberry
  • Ξύδι Αρώνιας
  • Σάλτσα Γκότζι με Τσίλι

Στόχος και προσωπική φιλοδοξία να καταξιωθούμε στον ελλαδικό χώρο και σιγά σιγά να ξεκινήσουμε εξαγωγές, ήδη είμαι σε επαφή με ευρωπαϊκές χώρες.

Το στοίχημα είναι μεγάλο καθώς δεν έχω να κάνω αποκλειστικά με τη δική μου παραγωγή.

Μια από τις εκτάσεις μου ύστερα και από τις διαδοχικές επισκέψεις μετετράπηκε σε χώρο επισκέψεων και ανταλλαγής απόψεων. Ειδικά τις Κυριακές δεχόμαστε κόσμο από όλη την Ελλάδα. Επισκέψεις είτε για συνεργασία είτε να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες μας είτε να συλλέξουν μόνοι τους καρπό.

Σε αυτό το χώρο έχω μια μικρή φάρμα στην οποία δεσπόζει η Queen Anastasia,το άλογο μας. Ηταν στόχος και όνειρο να πάρω κάποια στιγμή άλογο καθώς μου θυμίζει τα παιδικά χρόνια με τον πατέρα στο χωριό να με πηγαίνει βόλτα με άλογο. Επίσης έχουμε προβατάκια, κοτούλες και τα σκυλάκια μας.

Ο μικρός μεγαλώνει μαζί τους και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό. Η ημέρα αρχίζει στις 5:30 το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ. Είμαστε, όμως, υπερήφανοι για την μέχρι τώρα πορεία μας, καθώς ξεκινήσαμε από το μηδέν,με καμμιά υποδομή και όμως το παλεύουμε και είμαστε πλέον στα ράφια καταστημάτων (την πρώτη φορά που αντίκρισα βαζάκι σε μαγαζί δάκρυσα από ικανοποίηση). Εγώ θεολόγος η σύζυγος δημοσίων σχέσεων πήραμε τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο και αγωνιζόμαστε. Κάναμε μια τεράστια στροφή στην ζωή μας. Όταν ψάχναμε το όνομα λέει η σύζυγος Βerryland,οκ λέω..δυο χρόνια μετά και ευρισκόμενος σε ένα κατάστημα,παίρνω μια μαρμελάδα στα χέρια κοιτώ Βerryland:πρώτο γραμμα b όπως λέμε bill τελευταίο γραμμα d όπως λέμε dafnis. Να το πω κάρμα; δεν ξέρω..

Υ.Γ. Ένας πολεμιστής είναι άψογος όταν εμπιστεύεται την προσωπική του δύναμη ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι μικρή η τεράστια.

Sponsored Post