Τα 7 πιο εντυπωσιακά σπίτια όλου του κόσμου

Υπάρχουν πολλά υπέροχα σπίτια σε όλο τον κόσμο αλλά αυτά τα επτά ξεχωρίζουν για τις ασυνήθιστες και μοναδικές τους λεπτομέρειες που δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο σπίτι που υπάρχει στην αγορά. Από ένα πολυτελές ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, μέχρι ένα προϊστορικό σπίτι στο Μαλιμπού, αυτά τα σπίτια ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα.
huffpost

Υπάρχουν πολλά υπέροχα σπίτια σε όλο τον κόσμο αλλά αυτά τα επτά ξεχωρίζουν για τις ασυνήθιστες και μοναδικές τους λεπτομέρειες που δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο σπίτι που υπάρχει στην αγορά. Από ένα πολυτελές ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, μέχρι ένα προϊστορικό σπίτι στο Μαλιμπού, αυτά τα σπίτια ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα.

Το σπίτι τσουλήθρα της Ιαπωνίας

Για μία οικογένεια δεν παίρνει τη ζωή τόσο σοβαρά, αυτή η ιδιοκτησία στο Τόκιο έχει πολλούς τρόπους για να κατέβει κανείς στον κάτω όροφο. Μία τσουλήθρα σε μέγεθος ενηλίκων συνδέει τους τρεις ορόφους αυτού του μοντέρνου σπιτιού, αλλά η τσουλήθρα δεν είναι απαραίτητη. Αυτό το ιαπωνικό σπίτι έχει επίσης μία λειτουργική σκάλα.

Το σπίτι φούσκα της Γαλλίας

Αυτό το μοναδικό σπίτι στην Κυανή Ακτή έχει πανοραμική θέα στη Μεσόγειο καθώς και διάφανη οροφή για να βλέπει κανείς τα αστέρια. Πήρε το όνομά του από την ομοιότητα που έχει με μία φούσκα και ο αρχιτέκτονα Antti Lovag δημιούργησε αυτό το σπίτι πριν από μερικές δεκαετίες αλλά τα εξαιρετικά φυσικά στοιχεία που διαθέτει και η εξωτερική διακόσμηση (όπως ένα κήπος και ο καταρράκτης) το καθιστούν ιστορικό μνημείο.

Το διαστημικό σπίτι στο Νέο Μεξικό

Χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Bart Prince, αυτό το περίεργο σχήμα του σπιτιού και η εξωτερική διακόσμηση, έχουν γίνει η αφορμή για να το πουν με πολλά ονόματα. Πρόσφατα το έχουν ονομάσει «διαστημόπλοιο», αφού μοιάζει σαν κάτι που είναι έτοιμο να πετάξει. Το περίεργο σπίτι έχει πολλά δωμάτια, όπως καθιστικό, στούντιο και βιβλιοθήκη. Σε όλη την αυλή υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα αγάλματα δεινοσαύρων που προσθέτουν έναν ακόμα πιο περίεργο τόνο σε όλο το σκηνικό.

Το διάφανο σπίτι στο Τόκιο

Οι αδιάκριτοι γείτονες θα ενθουσιαστούν με αυτό το μοντέρνο σπίτι στο Τόκιο. Το σπίτι που έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Sou Fujimoto, είναι φτιαγμένο από γυαλί και είναι εμπνευσμένο από ένα δενδρόσπιτο, έχοντας διαφορετικά επίπεδα και διαστάσεις. Με το λευκό να είναι το κεντρικό χρώμα, το φως κάνει αυτό το γυάλινο σπίτι να είναι η επιτομή του ευήλιου και ευάερου χώρου.

Το ρετιρέ του πύργου Woolworth στο Μανχάταν

Το ρετιρέ έχει 7 πατώματα και είναι 9.400 τετραγωνικά μέτρα, οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε να θεωρείται διαμέρισμα. Έχει μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, βιβλιοθήκη και ένα φανταστικό δωμάτιο που μπορεί να δικαιολογήσει την τιμή των 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπίτι καταρράκτης στην Πενσιλβανία

Το 1953, η οικογένεια Kaufmann προσέλαβε τον Frank Lloyd Wright προκειμένου να δημιουργήσει το εξοχικό των ονείρων τους στα Απαλάχια όρη. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν να φτιάξει ένα σπίτι μέσα σε έναν καταρράκτη, αλλά αυτό ακριβώς έκανε. Η οικογένεια φανταζόταν την εικόνα του καταρράκτη, αλλά τελικά, τους έδωσε τον ήρεμο ήχο του. Σήμερα είναι ανοιχτό για ξεναγήσεις, κατασκηνώσεις και εκδηλώσεις, το διάσημο σπίτι δωρίστηκε στην Πενσιλβανία προκειμένου να το απολαμβάνουν όλοι.

Το σπίτι των Φλίνστοουνς στο Μαλιμπού

Όταν ο Dick Clark θέλησε να χτίσει ένα σπίτι κοντά στο πάρκο Μugu και τα βουνά της Σάντα Μόνικα, υπήρχαν ανησυχίες ότι θα χαλάσει τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Ως συμβιβασμό, ο Clark συμφώνησε να χτίσει ένα σπίτι με πέτρινη αισθητική ώστε να μην κάνει τόσο μεγάλη διαφορά οπτικά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και δύο μπάνια που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από την σειρά Φλινστόουνς.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.