«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron»: Η Πρεμιέρα στο Λονδίνο

Αν και είμαστε εκεί δύο ώρες πριν την προβολή για να παραλάβουμε την πρόσκληση, χιλιάδες fans έχουν ήδη συγκεντρωθεί πίσω από τις μπάρες γύρω από το κόκκινο χαλί, περιμένοντας την άφιξη των ηθοποιών για να ζητήσουν αυτόγραφο - σε ένα κομμάτι χαρτί, μια φωτογραφία, ένα πόστερ, ή ένα αντικείμενο σχετικό με την ταινία, όπως μάσκες Iron Man - και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είναι ντυμένοι όπως οι αγαπημένοι τους σούπερ-ήρωες, με στολή Iron Man, Thor ή Captain America.
δεσποινα λαδη

Τρία χρόνια μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία «Οι Εκδικητές», η Marvel παρουσιάζει τη συνέχεια, συγκεντρώνοντας οχτώ σούπερ-ήρωες στο «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», που έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Εκτός από τους Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson) και Hawkeye (Jeremy Renner), αυτή τη φορά, στο εντυπωσιακό cast προστίθενται οι Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) και Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), ο Ultron με την απόκοσμη φωνή και όψη του James Spader και ο Vision, που ενσαρκώνει ο Paul Bettany. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και πάλι ο Joss Whedon - γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Buffy the Vampire Slayer - που παραδέχτηκε πως το να διαχειριστεί οχτώ σούπερ-ήρωες και κατ'επέκταση οχτώ super-egos και το να φτιάξει μια πιστευτή πλοκή που να «εκμεταλλεύεται» όλους τους ηθοποιούς ισότιμα, υπήρξε πραγματική πρόκληση. Η ταινία, που γυρίστηκε στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Ν. Κορέα, τη Ν. Αφρική και την Ιταλία, έχει ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακές σκηνές δράσης και μάχης, αλλά ο Whedon δήλωσε πως αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο είναι οι χαρακτήρες, με τα ελαττώματα και τους φόβους τους, αλλά και οι μεταξύ τους σχέσεις.

Όσο για την ιστορία, αφηγείται το τι συμβαίνει όταν ο Tony Stark, μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D., προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης, αλλά από λάθος δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που καταλήγει να στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας. Οι Εκδικητές, πανίσχυροι υπερασπιστές του πλανήτη Γη, είναι οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν, όμως πώς θα τα καταφέρουν όταν ανακαλύπτουν πως ο Ultron έχει την ικανότητα να δημιουργεί αμέτρητα αντίγραφα του εαυτού του;

Την Τρίτη 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο μεγάλο εμπορικό κέντρο Westfield, η Ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας, όπου παρευρέθηκαν όλοι οι πρωταγωνιστές και οι βασικοί συντελεστές.

Άγαλμα-ομοίωμα του Iron Man

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει την πρώτη ταινία των Εκδικητών και οι γνώσεις μου για τα κόμικ της Marvel και τα χαρακτηριστικά των σούπερ-ηρώων της είναι... μηδαμινές. Φτάνοντας στο Westfield, βλέπω ένα μεγάλο «άγαλμα-ομοίωμα» στην είσοδο. «Αυτός είναι ο Hulk, σωστά;» ρωτάω τον Αλμπέρτο, τον φίλο που με συνοδεύει. «Είναι ο Iron Man», απαντάει γελώντας, μη μπορώντας να πιστέψει ότι είμαι τόσο άσχετη, κάτι που επαναλαμβάνεται αρκετές ακόμα φορές. Όταν αργότερα του δείχνω έναν παχουλό κύριο ντυμένο με άσπρο κουστούμι, λέγοντάς του ότι μοιάζει με κάποιον μαφιόζο Νονό, μου εξηγεί πως πρόκειται απλά για κάποιον που έχει ντυθεί "Kingpin" (ένας κακός σούπερ-ήρωας από κόμικ της Marvel).

Αν και είμαστε εκεί δύο ώρες πριν την προβολή για να παραλάβουμε την πρόσκληση, χιλιάδες fans έχουν ήδη συγκεντρωθεί πίσω από τις μπάρες γύρω από το κόκκινο χαλί, περιμένοντας την άφιξη των ηθοποιών για να ζητήσουν αυτόγραφο - σε ένα κομμάτι χαρτί, μια φωτογραφία, ένα πόστερ, ή ένα αντικείμενο σχετικό με την ταινία, όπως μάσκες Iron Man - και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είναι ντυμένοι όπως οι αγαπημένοι τους σούπερ-ήρωες, με στολή Iron Man, Thor ή Captain America.

Ο Paul Bettany, ενώ υπογράφει αυτόγραφα

Όταν περπατάμε στο κόκκινο χαλί, περνάμε δίπλα από τον Paul Bettany, που είναι απασχολημένος να υπογράφει αυτόγραφα, ενώ ο Chris Hemsworth φωτογραφίζεται με έναν μικρό του θαυμαστή, που είναι ντυμένος Thor. Οι σωματοφύλακες συνεχίζουν να προτρέπουν τον κόσμο να προχωρήσει, για την αποφυγή «μποτιλιαρίσματος» στο κόκκινο χαλί.

Στην αίθουσα - μία από τις αίθουσες, καθώς η ταινία προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορες αίθουσες του Westfield - μας περιμένουν σοκολατάκια και ειδικά γυαλιά 3D, σε διάφορα σχέδια, ανάλογα με τον σούπερ-ήρωα στον οποίο βασίστηκαν. Οι περισσότερες θέσεις είναι ακόμα άδειες κι έτσι αλλάζω τα γυαλιά Black Widow (τουλάχιστον νομίζω ότι ήταν Black Widow!) που βρήκα στη θέση μου, με γυαλιά Captain America, μιας και σκέφτομαι πως θα αρέσουν περισσότερο στο βαφτιστήρι μου που, τα τελευταία χρόνια, έχει μανία με τους σούπερ-ήρωες.

Μέσα στην αίθουσα, γυαλιά 3D, σε διάφορα σχέδια, βασισμένα στους διαφορετικούς σούπερ-ήρωες της ταινίας, περιμένουν τους θεατές

Μέχρι να ξεκινήσει η ταινία, στην οθόνη προβάλλονται ζωντανά τα όσα διαδραματίζονται στο κόκκινο χαλί, καθώς οι πρωταγωνιστές δίνουν μικρές συνεντεύξεις και επιδίδονται σε ένα μαραθώνιο υπογραφής αυτογράφων και λήψης φωτογραφιών με τους θαυμαστές τους. Βλέπω τον Mark Ruffalo να υπογράφει μία μάσκα Iron Man ενώ παράλληλα μιλάει σε κάποιον, ποζάρει για να φωτογραφηθεί από το κινητό κάποιου άλλου και έχει ήδη ξεκινήσει να υπογράφει το επόμενο αυτόγραφο. Κάποια στιγμή, το στυλό κάποιου πέφτει κάτω και ο Ruffalo γονατίζει, το σηκώνει και του το δίνει: μια «ανθρώπινη» στιγμή στο κόκκινο χαλί, που «σπάει» την προβλέψιμη μονοτονία.

Ο Mark Ruffalo υπογράφει πάνω σε μία μάσκα Iron Man

Όταν όλοι οι ηθοποιοί έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο «άφιξη - κόκκινο χαλί - αυτόγραφα/φωτογραφίες - συνέντευξη» και οι αίθουσες του Westfield έχουν γεμίσει, φοράμε όλοι τα 3D super-hero γυαλιά μας, τα φώτα σβήνουν και η ταινία αρχίζει. Έξω, οι σωματοφύλακες προτρέπουν τον κόσμο να φύγει, οι υπάλληλοι του Westfield αρχίζουν να ξεστήνουν τα σκηνικά και το κόκκινο χαλί μένει άδειο.

Μετά την πρεμιέρα

(Εγώ «βγήκα» Captain America. Ίσως τελικά πρέπει να κρατήσω τα γυαλιά...)

Η ταινία «Οι Εκδικητές - Η Εποχή του Ultron» κυκλοφορεί σε 3D στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη 30 Απριλίου, από την Feelgood Entertainment."Οι Εκδικητές - Η Εποχή του Ultron" : Η Πρεμιέρα στο Λονδίνο