Ο Λευκός Οίκος γιορτάζει την «Επιστροφή στο Μέλλον». Χαζοαμερικάνοι;

Χαζοαμερικάνοι; Μπααααα...Πρώτα κάνουν viral μια light ιστορία που τα πολύ ενεργά, πολύ παραγωγικά και με άπειρες δυνατότητες μέλη της αμερικανικής κοινωνίας --όσοι είναι μεταξύ 15 και 35 ετών, δηλαδή-- ξέρουν καλά. Και μετά χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον που ψάρεψαν και το καύσιμο των social media για να βάλουν στη συζήτηση το μέλλον. Το μέλλον σε θέματα κομβικά για τον κόσμο μας: το μέλλον της εφαρμοσμένης φυσικής, τα ταξίδια στο χρόνο, την ενεργειακή τεχνολογία.
Kathryn Scott Osler via Getty Images

Στις 21/10/2015 είναι η Back to the Future Day. Είναι η μέρα που ο Marty McFly πάει στο μέλλον στην απόλυτη 80's ταινία. «Επιστροφή στο Μέλλον» την είχα δει σε κοπάνα από σχολείο, τότε που είχαμε 27 σινεμά σε Πειραιά και περίχωρα και οι προβολές άρχιζαν από το μεσημέρι.

Ο Λευκός Οίκος κι ο Μπάρακ Ομπάμα την γιορτάζουν κανονικά κι εχουν διοργανώσει ειδικές διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Χαζοαμερικάνοι; Μπααααα... Πρώτα κάνουν viral μια light ιστορία που τα πολύ ενεργά, πολύ παραγωγικά και με άπειρες δυνατότητες μέλη της αμερικανικής κοινωνίας --όσοι είναι μεταξύ 15 και 35 ετών, δηλαδή-- ξέρουν καλά. Και μετά χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον που ψάρεψαν και το καύσιμο των social media για να βάλουν στη συζήτηση το μέλλον.

Το μέλλον σε θέματα κομβικά για τον κόσμο μας: το μέλλον της εφαρμοσμένης φυσικής, τα ταξίδια στο χρόνο, την ενεργειακή τεχνολογία. Το μέλλον της αυτόματης αυτόνομης μετακίνησης, χωρις οδηγό (Πρόεδρε, πρόσεχε μη σε πάρουν χαμπάρι οι «αριστεροί» στα Τρίκαλα που κατήγγειλαν το ρομποτικό λεωφορειάκι). Το μέλλον των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας. Και το μέλλον στη βιολογία του εγκέφαλου και την θεραπεία των εκφυλιστικών ασθενειών του. (O Micheal J Fox --ο Marty MacFly στην ταινία-- εξάλλου πάσχει απο Πάρκινσον και ηγείται μιας μεγάλης καμπάνιας για την ασθένεια και τη θεραπεία της). Με διαδικτυακές συναντήσεις ειδικών και κοινού και ανταλλαγή πληροφοριών.

Χαζοαμερικάνοι.

του Γρηγόρη Καραγρηγορίου

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο dimartblog.com