Η Καλαμάτα στο δρόμο των street relays

Η διαδρομή προς την Καλαμάτα κράτησε δύο σχεδόν ώρες. Μέσω της ολοκληρωμένης πλέον εθνικής οδού, κινείσαι με ασφάλεια και άνεση σε ένα προορισμό που τείνει να χαρακτηριστεί ακόμη και κατάλληλος για day trip.
Δημήτρης Σταθόπουλος

Η διαδρομή προς την Καλαμάτα κράτησε δύο σχεδόν ώρες. Μέσω της ολοκληρωμένης πλέον εθνικής οδού, κινείσαι με ασφάλεια και άνεση σε ένα προορισμό που τείνει να χαρακτηριστεί ακόμη και κατάλληλος για day trip. Λίγα χιλιόμετρα πριν από την Τρίπολη, και αμέσως μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου, στο οροπέδιο της Μαντίνειας, με τη φημισμένη ποικιλία αμπελιού, μοσχοφίλερο, τα νερά έχουν αρχίσει να δημιουργούν μία τεράστια λίμνη.

Σε πολύ λίγο και μέσω της νέας εισόδου της πόλης βρισκόμαστε στην Καλαμάτα των αρχοντικών, των πεζοδρόμων, των ποδηλατοδρόμων, των φιλόξενων οικοδεσποτών. Η πόλη, θα αποτελέσει για ένα Σαββατοκύριακο το κέντρο των εκδηλώσεων του streetrelays, της σκυταλοδρομίας που έχει ως στόχο να ενώσει τον τουρισμό με την γαστρονομία, με την τοπική κοινωνία, με όλους τους εμπλεκόμενους, προσπαθώντας να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις της διοίκησης και τα τροχοπέδη που κατά καιρούς εντοπίζονται εκ μέρους της πολιτείας σε νέες ιδέες. Είναι από τις στιγμές που η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σήμερα. Καινοτόμες ιδέες, δουλειά και πάνω απ` όλα αποτελέσματα και προβολή σε εθνικό επίπεδο μέσω μίας ενέργειας που φέρνει τον κόσμο μίας πόλης ακόμη πιο κοντά με αφορμή μία αθλητική εκδήλωση.

Οι βροχές και τα σύννεφα των προηγούμενων ημερών, είχαν δώσει τη θέση τους σε ένα λαμπρό ήλιο, την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Ο παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας, η Ναυαρίνου, άρχισε να γεμίζει κόσμο από νωρίς το πρωί. Παιδιά, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, κατέκλισαν το χώρο που θα διεξαγόταν το 1ο StreetRelays της Καλαμάτας. Άλλος με το αυτοκίνητο, άλλος με το ποδήλατο, άλλος με τα πόδια ή με τα λεωφορεία, φτάνουν στο σημείο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, εδώ στους πανέμορφους κήπους του Elite City Resort. Ένα ξενοδοχείο όπου μαζί με άλλες τοπικές επιχειρήσεις στήριξαν αυτή τη διοργάνωση με κάθε μέσο.

Τα στιγμιότυπα συγκινητικά. Όλη η Καλαμάτα μία αγκαλιά, παίρνει τη σκυτάλη και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον εναρκτήριο αγώνα των Street Relays για το 2015. Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα έσοδα να ενισχύουν το ΚΕΦΙΑΠ, Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης. Ένας τρίωρος αγώνας με νήπια, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, άτομα με κινητικά προβλήματα να ανταλλάσσουν τη σκυτάλη και να μεταφέρουν το μήνυμα της δύναμης και την ελπίδα ότι «μπορούμε να καταφέρουμε παραπάνω όταν βλέπουμε τη ζωή με θετική διάθεση». Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μας βρίσκει, μετά τον αγώνα, να απολαμβάνουμε τον ήλιο δίπλα στην πισίνα του ολοκαίνουριου HorizonBlu στην παραλία της Καλαμάτας.

Δημοφιλή