Ποια Βαυαρία;

Bλέπω ένα μικρό Oktoberfest. Και όταν λέω μικρό, εννοώ, τόσο όσο. Όσο χρειάζεσαι, για να ξεκινήσεις με έμπνευση το χειμώνα που έρχεται. Όσο πρέπει, για να αισθανθείς περήφανος για τις δεκάδες μικροζυθοποιίες που ξεφυτρώνουν στην Ελλάδα και παράγουν μοναδικές μπύρες. Όσο γίνεται, για τους δεκάδες αλλαντοποιούς που κλείνουν σε δυο μπουκιές λουκάνικου, τη γεύση του τόπου τους.
Κώστας Αρβυλιάς

Τριάντα ετικέτες μπύρες από μικρές μερακλίδικες ζυθοποιίες, ζουμερά, πικάντικα λουκάνικα, ξινό λάχανο. Μία γλυκιά ευχάριστη ψύχρα, πανύψηλα έλατα, φωνές χαρούμενων ανθρώπων. Κλείνω τα μάτια μου και μυρίζω Άλπεις, Βαυαρία, Βόρεια Ευρώπη, γιορτή γαστρονομίας.

Φωτογραφίες: Κώστας Αρβυλιάς

Τα ανοίγω και βλέπω ένα μικρό Oktoberfest. Και όταν λέω μικρό, εννοώ, τόσο όσο. Όσο χρειάζεσαι, για να ξεκινήσεις με έμπνευση το χειμώνα που έρχεται. Όσο πρέπει, για να αισθανθείς περήφανος για τις δεκάδες μικροζυθοποιίες που ξεφυτρώνουν στην Ελλάδα και παράγουν μοναδικές μπύρες. Όσο γίνεται, για τους δεκάδες αλλαντοποιούς που κλείνουν σε δυο μπουκιές λουκάνικου, τη γεύση του τόπου τους.

Ένα μικρό Oktoberfest, στην καρδιά του Παρνασσού, στο Elatos Resort and Health Club. Το μόνο που δεν είναι τόσο όσο, είναι το χαμόγελο του Γιάννη, της ψυχής του resort. Είναι πλατύ, ζεστό και φιλόξενο. Σαν μια τεράστια αγκαλιά. Όπως πρέπει να είναι ο αυθεντικός, τουρισμός. Σου μιλάει για τη δημιουργία, για σχέσεις εργασίας που μετρούν δεκαετίες, για επαγγελματισμό. Και εσύ ως επισκέπτης βιώνεις ...

Το Elatos, το έφτιαξαν άνθρωποι που μετρούν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στην εμπειρία που λέγεται ταξίδι. Άνθρωποι που ταυτίζουν την πολυτέλεια με το μέτρο και την απλότητα. Και που ξέρουν να επιλέγουν συνεργάτες.

Φωτογραφία: Δέσποινα Παπαδήμα

Η Ζωή μας χάρισε ένα ευεργετικό μάθημα γιόγκα, σ' ένα παραμυθένιο ξέφωτο του Παρνασσού, κάτω από αιωνόβια έλατα. Ο Παναγιώτης μας καθοδήγησε σε μία χαλαρή πεζοπορία στα 1600 μέτρα υψόμετρο. Και η Χριστίνα, η φυσικοθεραπεύτρια του resort, μας έκανε... καινούριους με το χαλαρωτικό μασάζ της.

Αναχωρήσαμε, αναφωνώντας «Ποια Βαυαρία;»

Δημοφιλή