Αυτή ακριβώς τη στιγμή που η συγκίνηση κατακλύζει φυσικά τον καθένα, είναι ζωτικής σημασίας να αντικατασταθεί από ψυχραιμία και λογική ανάλυση. Ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία των ειρηνικών μουσουλμάνων συμπολιτών μας και τους ισλαμιστές δεν είναι ζήτημα μιας αορίστως καθώς-πρέπει πολιτικής ορθότητας αλλά θέμα επιβίωσης. Μέσα στο προσφυγικό κύμα που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, η σύγχυση μουσουλμάνων και ισλαμιστών είναι ακριβώς αυτό που στοχεύουν οι ισλαμιστές και ελπίζουν τα νεοφασιστικά κόμματα.
|
PATRICK KOVARIK via Getty Images

Ο στόχος των χθεσινοβραδυνών τρομοκρατικών ενεργειών ήταν ο κάθε γάλλος πολίτης, χωρίς πλέον το πρόσχημα και την εκλογίκευση μιας επαγγελματικής ή θρησκευτικής ιδιότητας. Ο αριθμός των νεκρών που συνεχώς αυξάνει, οι αποκλεισμένες από τον στρατό συνοικίες, τα σχολεία, μουσεία, θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις που θα παραμείνουν επ´αορίστω κλειστά αλλά κυρίως ο κίνδυνος νέων επιθέσεων θέτουν το Παρίσι σε κατάσταση πολέμου.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή που η συγκίνηση κατακλύζει φυσικά τον καθένα, είναι ζωτικής σημασίας να αντικατασταθεί από ψυχραιμία και λογική ανάλυση. Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ξεχνώντας κάθε προσπάθεια "πολιτικής ομαλοποίησης", έσπευσε να κατηγορήσει τις δημοκρατικές δυνάμεις σαν υπεύθυνες για αυτή την τελευταία έκφραση του τρομοκρατικού τσουνάμι που χτυπά τη Δύση από το 2001. Η κυρία Λεπέν έχει κοινά συμφέροντα με το ισλαμικό κράτος: μια πόλωση ανάμεσα στο χριστιανικό και μουσουλμανικό προλεταριάτο των προαστείων που, απελπισμένα από την οικονομική κρίση, αποτελούν την κοινή τους πελατεία.

Ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία των ειρηνικών μουσουλμάνων συμπολιτών μας και τους ισλαμιστές δεν είναι ζήτημα μιας αορίστως καθώς-πρέπει πολιτικής ορθότητας αλλά θέμα επιβίωσης. Μέσα στο προσφυγικό κύμα που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, η σύγχυση μουσουλμάνων και ισλαμιστών είναι ακριβώς αυτό που στοχεύουν οι ισλαμιστές και ελπίζουν τα νεοφασιστικά κόμματα.

Και κάτι ακόμα: η αυτοθυσία δεν αποτελεί ηρωισμό. Είναι το άκρον αντίθετο από τις αξίες του διαφωτισμού: μια αποθέωση της πιο θαυμαστά αποδοτικής και μακάβριας ηλιθιότητας.