10 λόγοι που οι άνθρωποι παντρεύονται, ενώ δεν θα έπρεπε

Δεν είναι όλες οι σχέσεις φτιαγμένες για να κρατήσουν για πάντα. Πολλά ζευγάρια φτάνουν μέχρι την εκκλησία, μπορεί να το παλεύουν για μερικά χρόνια, να κάνουν παιδιά, αλλά αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπροστά από έναν δικηγόρο να παρακαλούν για ένα διαζύγιο.
Getty Images/Tetra images RF

Δεν είναι όλες οι σχέσεις φτιαγμένες για να κρατήσουν για πάντα. Πολλά ζευγάρια φτάνουν μέχρι την εκκλησία, μπορεί να το παλεύουν για μερικά χρόνια, να κάνουν παιδιά, αλλά αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπροστά από έναν δικηγόρο να παρακαλούν για ένα διαζύγιο. Εκείνη τη στιγμή είναι που και οι δύο λένε χαρακτηριστικά: «Δεν έπρεπε να παντρευτούμε ποτέ».

Τότε, είναι που πολλοί κάνουν την εξής ερώτηση: Εάν γνωρίζατε ότι δεν έπρεπε να παντρευτείτε, τότε γιατί το κάνατε; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν μερικοί λόγοι που ξεχωρίζουν και 10 από αυτούς αναφέρονται παρακάτω.

1. Είναι το επόμενο λογικό βήμα. Είναι μαζί για χρόνια. Ζουν μαζί. Είναι ωραίο ζευγάρι. Ο γάμος δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουν;

2. Κάποτε ήταν ερωτευμένοι. Στην αρχή, η ιστορία τους έμοιαζε με παραμύθι. Μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο θερμά όσο ήταν στην αρχή, αλλά ποιος καλύτερος τρόπος για να κάνετε μία καινούρια αρχή από το να παντρευτείτε;

3. Η επιθυμία να μεγαλώσετε. Πώς γίνεται κάποιος να είναι ενήλικος, εάν δεν έχει παντρευτεί; Όλοι γνωρίζουν ότι το δαχτυλίδι ισοδυναμεί με προαγωγή στο κοινωνικό status και στη φήμη που έχει κανείς στην κοινωνία.

4. «Θα ήταν καλός...» Έχει μία καλή δουλειά, λευκό ποινικό μητρώο και φουσκωμένο λογαριασμό στην τράπεζα. Λατρεύει τα παιδιά και λατρεύει κι εσένα. Οπότε, τι πειράζει αν δεν τον αγαπάς και τόσο εσύ;

5. Ο φόβος να μείνετε μόνοι. Ο τίτλος «γεροντοκόρη» δεν είναι κάτι που θέλει καμία γυναίκα να έχει.

6. Θετική σκέψη. Ο γάμος σημαίνει ότι μεγαλώνετε. Δεν θα μένει πλέον, έξω μέχρι αργά, δεν στέλνει μυστηριώδη μηνύματα και θα πρέπει να μειώσει το ποτό. Μπορεί να αλλάξει, έτσι δεν είναι; Πρέπει για χάρη της αγάπης.

7. Ασφάλεια. Ποιος δεν θα κοιμόταν καλύτερα αν είχε εξασφαλίσει ένα σίγουρο εισόδημα που πληρώνει τους λογαριασμούς, αν χάσει τη δουλειά του;

8. Περιμένουμε μωρό. Ένα παιδί χρειάζεται γονείς που να είναι παντρεμένοι, έτσι δεν είναι; Μετά από μία μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη, ο γάμος είναι το σωστό.

9. Πίεση. Η κοινωνία σου επιβάλλει ότι πρέπει να παντρευτείς. Όλοι οι φίλοι σου παντρεύονται και η οικογένειά σου σε ρωτάει συνέχεια.

10. Χτυπάει το βιολογικό σου ρολόι. Φρόντισε να βρεις σύζυγο πριν να είναι αργά!