ΤΟ BLOG
24/10/2015 10:33 EEST | Updated 24/10/2016 08:12 EEST

Πως να αγοράσετε κρασί για τον γάμο σας

Όσο και να σας λέει το catering ή ο χώρος εκδηλώσεων πόσο καταπληκτικό είναι το κρασί που θα σερβίρουν στον γάμο σας, επιμείνετε να το δοκιμάσετε!Ίσως να είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα μπουκάλι πριν παραγγείλετε όλη την ποσότητα ή να ζητήσετε να το δοκιμάσετε. Αν δεν αρέσει σε εσάς, το πιθανότερο είναι να μην αρέσει και στους καλεσμένους σας.

Eyecandy Images via Getty Images

Σίγουρα οι προετοιμασίες ενός γάμου μπορούν να είναι εξαντλητικές. Νυφικά, κουστούμια, πρόβεςμ προσκλήσεις, μπουμπουνιέρες, ουφ... τελειώσαμε με όλα αυτά! Και τότε ξεκινάει το μεγάλο άγχος - η ΔΕΞΙΩΣΗ!

Βασικότερος παράγοντας της επιτυχίας μια γαμήλιας δεξίωσης είναι η μουσική και αμέσως μετά ακολουθεί το ποτό! Θέλετε να ακούσετε τη συμβουλή μας για έναν επιτυχημένο γάμο; Φροντίστε να έχετε αρκετά ποτά...Για όλους όσους σχεδιάζουν γάμους, δικούς τους ή άλλων, αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να παραγγείλετε κρασί.

Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό

Για να υπολογίσουμε πόσο κρασί θα χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε κάποιες βασικές υποθέσεις και απλά μαθηματικά.Η βασική μας υπόθεση είναι ότι κατά μέσο όρο ένα άτομο σε μια τέτοιου τύπου εκδήλωση καταναλώνει περίπου 2 ποτήρια κρασί ανά ώρα.

Πολλαπλασιάστε λοιπόν το πλήθος των ατόμων που πίνουν (αφαιρέστε τα παιδιά) x 2 x τον αριθμό των ωρών που υπολογίζετε ότι θα διαρκέσει το πάρτι σας.Αυτή είναι περίπου η ποσότητα κρασιού που θα χρειαστείτε, μετρημένη σε ποτήρια. Για να υπολογίσετε τα μπουκάλια κρασιού που θα χρειαστούν για τον γάμο σας, διαιρέστε το παραπάνω νούμερο δια 5.

Αν στη δεξίωση σερβίρεται μόνο κρασί και μπύρα, τότε υπολογίστε περίπου 75% της συνολικής ποσότητας σε κρασί και 25% σε μπύρα. Αν σερβίρονται και άλλα αλκοολούχα ποτά ή κοκτέιλ, υπολογίστε περίπου 50% σε κρασί.

Επιλέξτε ανάλογα με την εποχή του χρόνου

Βασική πρόβλεψη που πρέπει να κάνετε είναι πόσο λευκό, πόσο κόκκινο, πόσο ροζέ και πόσο αφρώδες θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο. Αυτό σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες τη μέρα του γάμου!

Αν μιλάμε για καλοκαιρινές, ζεστές βραδιές η αναλογία γέρνει σημαντικά προς τα λευκά με τα κόκκινα να περνούν σε δεύτερο ρόλο. Αν πάλι ο γάμος γίνει χειμώνα προετοιμαστείτε δίνοντας έμφαση στα κόκκινα κρασιά.

Πόσο πρέπει να κοστίζει το κρασί που θα επιλέξω;

Οι γάμοι ήδη κοστίζουν πολύ! Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό κρασί για τους καλεσμένους σας χωρίς να ξεφύγετε όμως οικονομικά (εκτός κι αν θέλετε). Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά εξαιρετικά κρασιά κάτω από 10 € ή και κάτω από 6 € αν θέλετε.Αναζητήστε κρασιά με εξαιρετική σχέση τιμής / ποιότητας καθώς η ποσότητα θα είναι μεγάλη.

Φροντίστε να είναι στη σωστή θερμοκρασία

Βασικό είναι τα λευκά κρασιά που θα σερβιριστούν στο γάμο να είναι παγωμένα (8-10ο C) και τα ερυθρά σε θερμοκρασία γύρω στους 16 - 17ο C. Αν ο γάμος γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα είναι η θερμοκρασία να είναι περίπου 1 - 2ο C χαμηλότερη καθώς θα ζεσταθεί γρήγορα.

Δοκιμάστε πριν αγοράσετε

Όσο και να σας λέει το catering ή ο χώρος εκδηλώσεων πόσο καταπληκτικό είναι το κρασί που θα σερβίρουν στον γάμο σας, επιμείνετε να το δοκιμάσετε!

Ίσως να είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα μπουκάλι πριν παραγγείλετε όλη την ποσότητα ή να ζητήσετε να το δοκιμάσετε. Αν δεν αρέσει σε εσάς, το πιθανότερο είναι να μην αρέσει και στους καλεσμένους σας.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο botilia.gr

Sponsored Post