Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!
funky cook

Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες από το Αηδονοχώρι των Σερρών, μια πανεύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!

Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!

Υλικά

> Για τους Κουραμπιέδες

200 ml. ελαιόλαδο

100 ml. αλισίβα ή νερό

105 gr. ζάχαρη κρυσταλλική

30 gr. φρυγανιά

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κάψουλα βανιλλίνης

400 gr. αλεύρι

> Για το Σιρόπι

300 ml. νερό

220 gr. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

> Επιπλέον θα χρειαστείτε

Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.

Σε ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την αλισίβα, την βανίλια, την σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την φρυγανιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 24-26 gr., έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα!

Ακουμπαμε τους κουραμπιέδες σε λαδόκολλα, που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 20-22 λετπά στους 170°C Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε!

Βαζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε και βράζουμε 4 λεπτά, αφού πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι.

Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι και τους σιροπιάζουμε για μερικά λεπτά.

Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσου.

Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτωντας τους με άχνη.

Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη!

Για περισσότερο Funky Cook πατήστε εδώ.