Σαλάτα με Σπανάκι, Φέτα και Ρόδι

Επιλέγουμε μικρά, τρυφερά φύλλα από σπανάκι, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά. Βάζουμε το σπανάκι σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζουμε το ρόδι.Θρυμματίζουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το μέλι ώστε να πάρει ρευστή υφή, αναμειγνύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τον χυμό ροδιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η βινεγκρέτ.
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (4 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 λεπτό

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 λεπτά

Υλικά

> Για την Σαλάτα

300 gr. σπανάκι τρυφερό

100 gr. τυρί φέτα σκληρή

4-5 κουταλιές της σούπας ρόδι

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

> Για την Βινεγκρέτ

1¼ κουταλάκι του γλυκού μέλι

4 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Επιλέγουμε μικρά, τρυφερά φύλλα από σπανάκι, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά. Βάζουμε το σπανάκι σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζουμε το ρόδι.Θρυμματίζουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια.

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το μέλι ώστε να πάρει ρευστή υφή, αναμειγνύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τον χυμό ροδιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η βινεγκρέτ.

Προσθέτουμε στην σαλάτα, την φέτα, το κουκουνάρι, το ρόδι και αφού περιχύσουμε με την βινεγκρέτ, σερβίρουμε αμέσως!

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα του Funky Cook