Πλιγούρι με μανιτάρια και κράνμπερις

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και μανιτάρια σε φέτες και ζεσταίνουμε τον ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού προσθέσουμε μέσα τις ίνες του Κρόκου.
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (4 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 λεπτά

Υλικά

200 gr. πλιγούρι

250 ml. ζωμό κοτόπουλού

5-6 μανιτάρια λευκά

5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης (σαφράν)

3 κουταλιές της σούπας κράνμπερις αποξηραμένα

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο

Αλάτι

Οδηγίες

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και μανιτάρια σε φέτες και ζεσταίνουμε τον ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού προσθέσουμε μέσα τις ίνες του Κρόκου.

Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 1 λεπτό, σε ζωηρή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον ζωμό,τα κράνμπερις, το αλάτι και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά, ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν αποσύρουμε το πλιγούρι από την φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Μόλις αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά.

Το πλιγούρι αυτό τρώγεται σκέτο, σαν σαλάτα αλλά σερβίρεται και σαν συνοδευτικό με κρεατικά, πουλερικά, ψάρια ταιριάζει ιδανικά με γλυκόξινες και πικάντικες γεύσεις!

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα του Funky Cook.