ΤΟ BLOG
02/01/2016 03:32 EET | Updated 02/01/2017 07:12 EET

Ξαναφτιάχνοντας μια παλιά καρέκλα από την αρχή

Και ναι, ο καιρός άνοιξε επιτέλους. Και ναι, ήρθε η ώρα που πάλι μπορώ να βγαίνω στο μπαλκόνι και την ταράτσα και να σπάω τα νεύρα του κόσμου με τρυπάνια και τριβεία. Και ναι, ήρθε η ώρα για ακόμα ένα Πριν & Μετά. Το project «2 πουλάκια κάθονταν» αφορά μία καρέκλα που υπάρχει στο σπίτι απ' όσο μπορώ να θυμηθώ, και η οποία στην ουσία είχε βγει σε αχρησία διότι ήταν φυσικά σε κακό χάλι και αν καθόσουν πάνω της, το λιγότερο να τη γλύτωνες με σκισμένο παντελόνι.

just diy.gr

Και ναι, ο καιρός άνοιξε επιτέλους. Και ναι, ήρθε η ώρα που πάλι μπορώ να βγαίνω στο μπαλκόνι και την ταράτσα και να σπάω τα νεύρα του κόσμου με τρυπάνια και τριβεία. Και ναι, ήρθε η ώρα για ακόμα ένα Πριν & Μετά. Το project «2 πουλάκια κάθονταν» αφορά μία καρέκλα που υπάρχει στο σπίτι απ' όσο μπορώ να θυμηθώ, και η οποία στην ουσία είχε βγει σε αχρησία διότι ήταν φυσικά σε κακό χάλι και αν καθόσουν πάνω της, το λιγότερο να τη γλύτωνες με σκισμένο παντελόνι. Αλλά είχε τόσο όμορφο σχήμα, τόσο κλασικό που δεν θα την πετούσα με τίποτα. Έτσι της έριξα ένα πρόχειρο φτιαξιματάκι.

Για αρχή την έτριψα με γυαλόχαρτο, πράγμα πολύ εύκολο καθώς ήδη όλο το βερνίκι ξέφτιζε. Στη συνέχεια έφτιαξα το ξύλο που είχε φύγει, βιδώνοντάς το. Μετά στο πλαϊνό της καρέκλας έβαλα αρκετά συρραπτικά καθώς ο σύνδεσμος σε εκείνο το σημείο είχε χαλαρώσει και φρόντισα με ένα σφυρί να βάλω μέσα ότι πρόκα προεξείχε. Σε αυτό το σημείο αποφάσισα να κάνω κάτι με το χαράκτη της dremel που δεν είχα ξανακάνει! Και τι να κάνεις σε μία καρέκλα που την προορίζεις για κίτρινη; Φυσικά 2 πουλάκια που θέλω να πιστεύω ότι είναι καναρίνια (λολ). Αρχικά έκανα ένα πείραμα σε ένα άλλο ξύλο για να δω πώς δουλεύει αυτό το μαραφέτι. Πρέπει να σου πω ότι είναι το πιο απλό πράγμα. Το κρατάς σα στυλό και αργά αργά χαράζεις.

Τέλος, στόκαρα όσο μπορούσα! Διότι για να στοκαριστεί αυτή η καρέκλα και να μοιάζει σαν καινούρια, η μόνη λύση είναι να την βουτήξεις ολόκληρη μέσα στο στόκο και να κάνεις γλυπτική. Διότι φίλοι μου, you have to pick your battles που λέμε και στο χωριό μου και να βλέπεις ότι κάποια πράγματα ίσως να μην αξίζουν τον κόπο.

Έτσι λοιπόν την άφησα κάμποσες ώρες και μετά έτριψα το στόκο. Ακολούθησε αστάρωμα και στέγνωμα.

Και μετάάάάάά....drum roll!Ήρθε το βάψιμο! <3 Οικολογική ριπολίνη νερού, χρώμα κίτρινο-καναρινί.

Μετά από 2 χέρια ήταν σχεδόν έτοιμη. Η ώρα της λεπτομέρειας και το glaze είχε έρθει. Πρώτα με ένα μικρούτσικο κατσαβίδι πέρασα ξανά τα καναρίνια μου για να φύγει το χρώμα και να φανεί το ξύλο από μέσα. Κι αν ρωτήσεις γιατί δεν έκανα τα καναρίνια αφού είχα βάψει κλπ, θα σου πω ότι έχεις δίκιο. Ρούκι μιστέικ. Όντως αν το έκανα μετά θα ήταν πιο εύκολο. Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ μετά έξυσα σχεδόν όλο το περίγραμμα της καρέκλας και πέρασα ένα μαύρο glaze στα καναρίνια και το περίγραμμα για να τονιστούν οι λεπτομέρειες.

Με ένα βετέξ μάζεψα ότι glaze περίσσεψε. Τέλος! Ίζι μπρίζι!!

Τσα τσιιινγκ!

Περισσότερα στη σελίδα του justdiy.gr