ΤΟ BLOG
15/01/2016 08:09 EET | Updated 15/01/2017 07:12 EET

Η τακτική της «καμένης γης»

Ο κύριος Σκουρλέτης, έχοντας βγει παγανιά, ωρύεται «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία». Κάποιος πρέπει να του πει ότι μπανανία είναι η χώρα στην οποία η νόμιμη κυβέρνηση προσπαθεί με λύσσα να στείλει 2.000 οικογένειες στην ανεργία. «Μπανανία» είναι η χώρα στην οποία πραγματοποιείται μια ιδιότυπη «εθνοκάθαρση» κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των ιδιωτικών υπαλλήλων. «Μπανανία» είναι η χώρα που ο αρμόδιος υπουργός συμπεριφέρεται σαν προαγωγός και θέτει πρόστιμα, μια μέρα πριν την συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, για να εξουθενώσει τον αντίπαλο.

ASSOCIATED PRESS

Οι ηρωικές δηλώσεις ξεχειλίζουν... «Δεν εκβιαζόμαστε» βροντοφωνάζει ο πατερούλης της ανεργίας Σκουρλέτης, «Δεν είμαστε αποικία», γράφει η Αυγή σε πηχυαίο τίτλο. Πίσω από τους αμήχανους και βροντερούς ηρωισμούς προσπαθεί να κρυφτεί μια κακόβουλη, προκλητική και κομπλεξική τακτική, αυτή της «καμένης γης». Είναι τόσο ποταπά τα αισθήματα τους που δεν διστάζουν έτσι για ένα καπρίτσιο, για μία ιδεολογική φρεναπάτη, για την υποστήριξη μίας βίαιης μειοψηφίας να στείλει, για την ώρα, πεντακόσιους ανθρώπους και τις οικογένειες τους στην ανεργία.

Και ο κύριος Σκουρλέτης, έχοντας βγει παγανιά, ωρύεται «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία». Κάποιος πρέπει να του πει ότι μπανανία είναι η χώρα στην οποία η νόμιμη κυβέρνηση προσπαθεί με λύσσα να στείλει 2.000 οικογένειες στην ανεργία. «Μπανανία» είναι η χώρα στην οποία πραγματοποιείται μια ιδιότυπη «εθνοκάθαρση» κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των ιδιωτικών υπαλλήλων. «Μπανανία» είναι η χώρα που ο αρμόδιος υπουργός συμπεριφέρεται σαν προαγωγός και θέτει πρόστιμα, μια μέρα πριν την συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, για να εξουθενώσει τον αντίπαλο. Τέλος, «μπανανία» είναι η χώρα που επιχειρείται απροκάλυπτη χειραγώγηση των ΜΜΕ μέσα από το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών.

Και η απάντηση στην κατακραυγή που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του κ. Σκουρλέτη ήταν «οι εργαζόμενοι στις Σκουριές έχουνε χάσει την ταξική τους συνείδηση». Ώστε έχασαν οι εργαζόμενοι την ταξική τους συνείδηση επειδή εναντιώθηκαν σε αυτούς που θέλουν να τους στείλουν άδικα και αδικαιολόγητα στο ταμείο ανεργίας. Δυστυχώς για τον κύριο υπουργό έχει απέλθει η εποχή των νεομαρξιστικών ευφυολογημάτων. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοι τους πολεμούσαν τόσα χρόνια, ποιοι τους τρομοκρατούσαν και ποιοι τους στέλνουν στην ανεργία.

Η τακτική της «καμένης γης» έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Η χώρα κοντεύει να απογυμνωθεί πλήρως από κάθε τι το ιδιωτικό, η ανεργία θα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και οι πελατειακές περιπτώσεις όπως αυτές των καθαριστριών και οι οικογενειακές όπως των εξαδέλφων θα είναι πλέον μόνιμο φαινόμενο. Καλοί οι ηρωισμοί και οι ιδεολογικές εξάρσεις αλλά πρέπει να δούμε το τι κρύβεται πίσω από αυτές.