ΤΟ BLOG
27/02/2016 07:01 EET | Updated 27/02/2017 07:12 EET

Πώς να φορέσετε σωστά τη γραβάτα

Η εποχή των ογκωδών και μεγαλοπρεπών κόμπων έχει προσωρινά σταματήσει. Ο κόμπος four-in-hand θεωρείται ο πιο κατάλληλος, μιας και δεν είναι ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός. Είναι κομψός, δείχνει φυσικός και ταιριάζει με την πλειοψηφία των γιακάδων.

itsamansclass

Γραβάτα. Ένα αξεσουάρ συνώνυμο του κύρους. Ένα αξεσουάρ το οποίο φοριέται εδώ και εκατοντάδες χρόνια από κυρίους σε όλο τον κόσμο. Πώς, όμως, θα την φορέσουμε σωστά;

Η πρώτη εντύπωση μετράει

Η γραβάτα είναι κάτι το οποίο κάποιος παρατηρεί αρχικά όταν μας συναντάει πρώτη φορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να τη φοράμε κατόπιν σκέψης. Η σωστή γραβάτα μπορεί να αναδείξει τον σοβαρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση εαυτό μας.

Η μόδα είναι θέμα αναλογιών

Η ισορροπία είναι το κλειδί για μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Το πλάτος και το μήκος της γραβάτας είναι στοιχεία τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη.

Το μήκος: Η γραβάτα πρέπει να αγγίζει οριακά το επάνω μέρος της ζώνης ή να καταλήγει ελάχιστα ψηλότερα.

Το πλάτος: Με το πέρας των χρόνων, πολλοί άνδρες επιλέγουν μοντέρνες λεπτές γραβάτες, οι οποίες ταιριάζουν με κουστούμια σε στενή γραμμή. Μια φαρδιά γραβάτα σε συνδυασμό με ένα στενό κουστούμι καταλήγουν σε ένα δυσανάλογο αποτέλεσμα.

Το πλάτος του γιακά του σακακιού θα πρέπει, επίσης, να ταιριάζει με το πλάτος της γραβάτας.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του πλάτους της γραβάτας είναι το ύψος και το βάρος εκείνου που θα την φορέσει. Ένας λεπτός άντρας θα δείχνει πολύ κομψός με μια λεπτή γραβάτα, ενώ ένας ογκώδης άντρας θα πρέπει να επιλέξει μια πιο φαρδιά γραβάτα.

Ο κόμπος

Η εποχή των ογκωδών και μεγαλοπρεπών κόμπων έχει προσωρινά σταματήσει. Ο κόμπος four-in-hand θεωρείται ο πιο κατάλληλος, μιας και δεν είναι ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός. Είναι κομψός, δείχνει φυσικός και ταιριάζει με την πλειοψηφία των γιακάδων.

Διάλεξε το στιλ

Αρχικά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το σακάκι και το πουκάμισο έχουν προτεραιότητα στο εκάστοτε ντύσιμο, διότι καλύπτουν μεγαλύτερο τμήμα του σώματος. Αυτό σημαίνει πως καλό θα ήταν να αποφύγουμε να φορέσουμε ένα κουστούμι που δεν μας πηγαίνει ή δεν μας αρέσει, μόνο και μόνο επειδή ταιριάζει με τη γραβάτα που επιθυμούμε να φορέσουμε.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις πολύ έντονες γραβάτες οι οποίες μπορεί να υπερισχύσουν του κουστουμιού και του πουκαμίσου. Η γραβάτα θα πρέπει να συμπληρώνει το σύνολό μας. Μια έντονη γραβάτα μπορεί, επίσης, να τραβήξει την προσοχή από το πρόσωπό σας, πράγμα το οποίο είναι ανεπιθύμητο.

Τα χρώματα θα πρέπει να είναι σε αρμονία. Αν επιλέξετε να συνδυάσετε διαφορετικά μοτίβα, θυμηθείτε πως πρέπει να υπάρχει μια διακριτή απόσταση μεταξύ των μεγεθών κάθε μοτίβου, για να πετύχετε ένα ελκυστικό αποτέλεσμα.

Στόλισέ την

Αν επιθυμούμε να φορέσουμε κλιπ γραβάτας είναι σημαντικό να το κάνουμε σωστά. Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κλιπ γραβάτας δεν είναι πιο φαρδύ από την ίδια τη γραβάτα. Στη συνέχεια, πρέπει να το τοποθετήσουμε σωστά, ποτέ υπό γωνία. Η ιδανική θέση για το κλιπ γραβάτας είναι μεταξύ του 3ου και του 4ου κουμπιού του πουκαμίσου.

Και όπως είπε ο Oscar Wilde: «Μια σωστά δεμένη γραβάτα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα στη ζωή».

Original Blog Post: Wear your tie with class

Sponsored Post