ΤΟ BLOG
25/08/2016 06:20 EEST | Updated 26/08/2017 08:12 EEST

Η «αυταπάτη» της παραπλανητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Αριστερή πολιτική δεν είναι τα χυδαία ψέματα, είναι μόνον η αλήθεια. Αριστερά δεν είναι η μαγκιά στους Ευρωπαίους ενώ είμαστε ένα βήμα από τη χρεοκοπία. Επιτέλους να βρούμε το θάρρος να δυσαρεστήσουμε με αλήθεια όμως όχι κυνικά ψέματα. Πού είναι όσοι δήλωναν κάθε μέρα, «μας κλέβουν τα όνειρά μας», «μας πήρανε το μέλλον των παιδιών μας», «δεν πληρώνουμε». Πού πήγαν; Πώς πληρώνουν τώρα τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρο που έφερε η φιλολαϊκή παρέα Τσίπρα Καμμένου; «Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες όχι ότι δεν τηρήσαμε την εντολή και είπαμε ψέματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας. ΑΥΤ-απάτη, είναι όταν (εξ)απατάς μόνον τον εαυτό σου. Αν έχεις ΑΥΤ-απάτες, παίρνεις στο λαιμό σου τους φίλους σου, όχι ολόκληρη χώρα. Όταν εξαπατάς τον λαό είναι κυνικά ΑΠΑΤΗ.

Alkis Konstantinidis / Reuters

Μέσα σε αυτούς τους μήνες οι Έλληνες πολίτες είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι συνιστά οδυνηρός κυνισμός για την εξουσία. Η χειραγώγηση του πλήθους με συνθήματα, ψέματα, χυδαίες επιθέσεις, εργαλειοποίηση της οργής και της άγνοιας. Η υποδαύλιση των πιο σκοτεινών ενστίκτων, του φόβου και του μίσους, για την επιτυχία ιδιοτελών πολιτικών σκοπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα στρεβλής και ιδιοτελούς συνεργασίας με το χειρότερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και μέρος της χειρότερης καραμανλικής δεξιάς απόδειξε τι συνιστά αγάπη για την εξουσία, τυφλό μίσος για ότι θεσμικό διατηρήθηκε στην Ελληνική Δημοκρατία και δημιουργία κομματικού στρατού. Τώρα συμβαίνει το χειρότερο. Το πιο φοβερό. Χάθηκε ο Λαός! Αυτός με το κεφαλαίο λάμδα που αποτελεί το ύψιστο όργανο, το εκλογικό σώμα.

Επιστρέψαμε στην Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας, στην Ελλάδα του ωχαδερφισμού, της αυθαιρεσίας, της ευκολίας του ρουσφετιού, της συναλλαγής και της αποδυνάμωσης των θεσμών και των οργάνων του κράτους. Από αυτή την Ελλάδα πηγάζει η προσπάθεια χειραγώγησης της πολιτικής, της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτή είναι η αιτία τη αφερεγγυότητας των κομμάτων και της πολιτικής ζωής. Με αυτά τα φαινόμενα ούτε πρέπει ούτε έχουμε σχέση όλοι εμείς που σιωπούμε περιμένοντας την πολιτική ανάταξη χωρίς όμως να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτήν. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να στηρίξουμε χωρίς συντεχνίες που εδραιώθηκαν με την παλιά συνταγή που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χωρίς κληρονομικά δικαιώματα, χωρίς πολιτικές επιδιώξεις που θέλουν τάχα να αλλάξουν την Ευρώπη.

Δεν αρκεί να υπάρχουν μοναχικές προσπάθειες, απαιτείται ρεύμα μεταρρύθμισης και συγχρονισμού, ζητούμενο είναι η έξοδος από την υστέρηση, δεν είναι συγκροτημένη πολιτική το όχι στους νέους νόμους και η ανάδειξη των ανεπαρκειών της κυβέρνησης. Πρέπει να δούμε τη λύση των προβλημάτων. Υπάρχει άγνοια της ανάγκης μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να αναδείξουμε συγκεκριμένες πορείες. Ποιος έχει καταλάβει ποιο είναι το ενδεδειγμένο ασφαλιστικό σύστημα, το εκπαιδευτικό σύστημα, η συζήτηση αφορά μόνο ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις ρυθμίσεις. Δε μπορεί να είναι ζητούμενο οι εντυπώσεις. Τι συμφέρει τη χώρα; Μπορεί κανείς να απαντήσει χωρίς γενικολογίες, με πειστικές αναλύσεις; Αντί για ωραία λόγια απαιτείται πλατφόρμα τεκμηριωμένων θέσεων με ρήτρα αλήθειας.

Το πολιτικό κόστος δεν υπάρχει όταν βιώνουμε τον 7ο χρόνο κρίσης. Οι ρυθμοί ανάπτυξης, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων, η στασιμότητα δεν αφορά την κυβέρνηση. Είναι κακέκτυπο εθνολαϊκιστικού σχηματισμού με κομματικά κριτήρια χωρίς υποτυπώδη αξιολόγηση, με έντονο στοιχείο κρατισμού. Συνεχώς δημιουργεί φαντασιακούς εχθρούς, η διαπλοκή και η μπίζνα κρύβονται πίσω από τις πρακτικές αυτές με τρανό παράδειγμα τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από τα εκατομμύρια των hot spot και τους ημέτερους. Συμφέρει μόνο η αλήθεια σήμερα.

Με το νόμο 3849/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου απαγορεύτηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων καθ' οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα είτε με παρένθετα πρόσωπα, σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Με το άρθρο 178 του νόμου για τον «δημοσιονομικό κόφτη», που δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η κυβέρνηση επιχείρησε να τροποποιήσει τη νομοθετική ρύθμιση και να επιτρέπει πλέον σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες, όπως και σε άλλες εταιρείες, που έχουν έδρα οποιοδήποτε κράτος συνεργάσιμο φορολογικά. Με άλλα λόγια, αν ένας φορολογικός παράδεισος χαρακτηρισθεί «συνεργάσιμο φορολογικά κράτος», με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε να βρεθεί στη χώρα αυτή με offshore εταιρεία!

Αν έχεις ΑΥΤ-απάτες, παίρνεις στο λαιμό σου τους φίλους σου, όχι ολόκληρη χώρα. Όταν εξαπατάς τον λαό είναι κυνικά ΑΠΑΤΗ.

Αριστερή πολιτική δεν είναι τα χυδαία ψέματα, είναι μόνον η αλήθεια. Αριστερά δεν είναι η μαγκιά στους Ευρωπαίους ενώ είμαστε ένα βήμα από τη χρεοκοπία. Επιτέλους να βρούμε το θάρρος να δυσαρεστήσουμε με αλήθεια όμως όχι κυνικά ψέματα. Που είναι όσοι δήλωναν κάθε μέρα, «μας κλέβουν τα όνειρά μας», «μας πήρανε το μέλλον των παιδιών μας», «δεν πληρώνουμε». Πού πήγαν; Πώς πληρώνουν τώρα τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρο που έφερε η φιλολαϊκή παρέα Τσίπρα Καμμένου;

«Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες όχι ότι δεν τηρήσαμε την εντολή και είπαμε ψέματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας. ΑΥΤ-απάτη, είναι όταν (εξ)απατάς μόνον τον εαυτό σου. Αν έχεις ΑΥΤ-απάτες, παίρνεις στο λαιμό σου τους φίλους σου, όχι ολόκληρη χώρα. Όταν εξαπατάς τον λαό είναι κυνικά ΑΠΑΤΗ.

Το «αντιμνημόνιο» είναι αυτό που σήμερα αποκαλύπτεται ως αυταπάτη, απάτη και ψεύδος ταυτόχρονα. Αυταπάτη γιατί στηρίχτηκε σε λάθος ανάγνωση της πραγματικότητας, απάτη γιατί συνειδητά διαστρέβλωνε την πραγματικότητα, ψεύδος γιατί προωθήθηκε με μια ανενδοίαστη προπαγάνδα που συνεχίζεται ως σήμερα.

Πρέπει να δοθεί νέο περιεχόμενο στην πολιτική. Δεν αρκεί να δίνεις μάχες για να υπερασπίσεις κεκτημένα εποχών που έχουν περάσει. Πρέπει να δώσεις μάχες, να προσαρμοστείς στα διεθνή δεδομένα εξασφαλίζοντας ισότητα και κοινωνική συνοχή κάτω από τις νέες συνθήκες. Ένα κράτος που λειτουργούν οι θεσμοί, η δικαιοσύνη, που υπάρχουν θεσμοί ελέγχου και όχι αποκλεισμού επιχειρηματιών, εχθρικών προς την κυβέρνηση. Επίκεντρο πρέπει να είναι η κοινωνική ευθύνη απέναντι στον πολίτη και όχι στο κόμμα. Κοινός παρανομαστής είναι η αλλαγή της νοοτροπίας, της δημόσιας ηθικής. Δεν αλλάζουμε σελίδα με παλιά υλικά. Το προσφυγικό, τα εθνικά θέματα, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, η παιδεία, η υγεία, βρίσκονται σε οριακό σημείο. Με τον πιο προκλητικό τρόπο ο πρωθυπουργός έγινε ευρωπαϊστής σκληρά μνημονιακός και κουνά το δάχτυλο σε όσους εξαπάτησε.

Τι μας κόστισε μέχρι σήμερα η εθνο-λαϊκιστική συμμαχία: Οι καταθέσεις μειώθηκαν 42 δισ. Τα NPL's και NPE's αυξήθηκαν τουλάχιστον 14 δισ. οδηγώντας τις τράπεζες σε δραματικές ζημίες. Το ΤΧΣ έχασε 39 δισ.

Επιβλήθηκαν capital controls. Επιβλήθηκε τρίτο μνημόνιο και τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και πάμε για 4ο μνημόνιο. Η συνολική αρνητική επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στους μήνες που κυβερνά στην οικονομία είναι περίπου 100 δισ. Ευρώ.

Οι πολίτες δεν είναι συνένοχοι, πρέπει να αναρωτηθούμε μετά από τόσους μήνες τι κέρδισε η χώρα; Τι άλλαξε με την επιλογή του Ιανουαρίου του 2015. Δεν πρέπει να αθωώνεται κανένας. Όλοι όσοι στήριξαν και ανέχθηκαν την εξαπάτηση των πολιτών πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά.

Ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός, η αλλοίωση του φρονήματος και της λογικής του λαού είναι απαράδεκτο πολιτικό σφάλμα. Το λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός. Η κυβέρνηση συμβιβάστηκε με το τίποτα, με το χυδαίο εξουσιαστικό τρίπτυχο εξουσία, λαϊκισμός, παραπολιτική. Τα ετερόκλιτα μέτωπα που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα αυξάνονται καθώς έχει εξαλειφθεί το εθνικό συμφέρον και ήρθε στην επιφάνεια η συντεχνιακή καθαρότητα.

Μόνο για λίγους μόνο για κάποιους. Ολόκληρη η χώρα είναι όμηρος μιας κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών και ήπιων αλλαγών. Η κοινωνία έχασε τα αντανακλαστικά της, την αντίληψή της. Δεν πιστεύει στο μέλλον. Η χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα χωρίς ακόμα εναλλακτική συνολική πλατφόρμα στον ορίζοντα. Απουσιάζει ο εθνικός διάλογος με πρόσωπα που επιθυμούν πέρα από την αρχηγία κομμάτων και την πρόοδο του τόπου. Πάμε πίσω στα θεμελιώδη, με πολιτικές προϋποθέσεις μιας άλλης κυβέρνησης. Μια πρόταση- λύση στο λαό που μπορεί να την επιλέξει με σιγουριά. Αυτό αναζητά ο πολίτης.

Sponsored Post