Υγιεινά σοκολατένια ταρτάκια με κρέμα από ταχίνι

Εάν αυτό που σας λείπει είναι ενέργεια, τότε αυτό το γλυκό πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εμένα το ταχίνι δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει, τουλάχιστον όταν το τρώω σκέτο, αλλά για λόγους ενέργειας και ευεξίας προσπαθώ να το έχω συστηματικά στην διατροφή μου.
bubbles and avocados

Εάν αυτό που σας λείπει είναι ενέργεια, τότε αυτό το γλυκό πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εμένα το ταχίνι δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει, τουλάχιστον όταν το τρώω σκέτο, αλλά για λόγους ενέργειας και ευεξίας προσπαθώ να το έχω συστηματικά στην διατροφή μου. Εγώ, λοιπόν, που είμαι σκεπτική απέναντι στο ταχίνι, έκρυβα τα συγκεκριμένα ταρτάκια πίσω πίσω στο ψυγείο για να μην μου τα φάνε. Η υφή τους είναι τόσο πλούσια που γεμίζει το στόμα σου και η γεύση τους κα-τα-πλη-κτι-κή! Άσε, που σου δίνουν όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για μία δύσκολη μέρα ή για μετά από μία απαιτητική προπόνηση.

Υλικά:

Για την βάση:

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)

1/2 φλιτζ τριμμένο φουντούκι

3 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

1 κουτ. γλυκού βανίλια

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζ. ωμό κακάο (πούδρα)

Για την γέμιση:

1 φλιτζ. ταχίνι χωρίς ζάχαρη

4 κουτ. σούπας κακάο

4 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού βανίλια

Για τη βάση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία πάστα.

Βάζουμε το μείγμα της βάσης μας σε 6 ατομικές ταρτιέρες και με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε ώστε να πάει παντού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να δημιουργηθεί ένα τσιχλωτό μείγμα.

Γεμίζουμε τα ταρτάκια μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Διακοσμούμε με ό,τι φρούτα θέλουμε ή με λίγο θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles&avocados