Σοκολατένιο cheesecake χωρίς ζάχαρη που δε χρειάζεται ψήσιμο

Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα! Μετά το cheesecake με μύρτιλο, είπα να δοκιμάσω και μία σοκολατένια εκδοχή του. Έκανα τις απαραίτητες μετατροπές και γεννήθηκε αυτό το σοκολατένιο cheesecake, το οποίο έψαχνα πολλές μέρες πως να το ονομάσω, αλλά δεν βρήκα κάτι πιο ευφάνταστο. Όταν έχεις τέτοια γεύση, το όνομα είναι απλά μία ταμπέλα.
bubbles and avocados

Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα! Μετά το cheesecake με μύρτιλο, είπα να δοκιμάσω και μία σοκολατένια εκδοχή του. Έκανα τις απαραίτητες μετατροπές και γεννήθηκε αυτό το σοκολατένιο cheesecake, το οποίο έψαχνα πολλές μέρες πως να το ονομάσω, αλλά δεν βρήκα κάτι πιο ευφάνταστο. Όταν έχεις τέτοια γεύση, το όνομα είναι απλά μία ταμπέλα.

Υλικά:

Για τη βάση:

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)

1/2 φλιτζ τριμμένο φουντούκι

3 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

1 κουτ. γλυκού βανίλια

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζ. ωμό κακάο (πούδρα)

Για την κρέμα:

2 φλιτζ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό το βράδυ και στραγγισμένα

1/2 φλιτζ. ωμό κακάο (πούδρα)

1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

1/3 φλιτζ. μέλι

1/2 φλιτζ. νερό

1/2 φλιτζ. φουντούκια ή 2 κουτ. σούπας πάστα φουντουκιού

Εκτέλεση:

Για τη βάση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία πάστα.

Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι, στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μείγμα με την βάση. Με το χέρι μας, απλώνουμε το μείγμα ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή βάση στο ταψί.

Για την κρέμα, χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα καλό μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση μας, την στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 5 ώρες για να πήξει.

Το βγάζουμε, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα bubbles & avocados.