ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2015 15:37 EEST

Αρίστευσε και στο σχολείο η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι

AUDUN BRAASTAD via Getty Images
Nobel Peace Prize Laureate Malala Yousafzai talks to journalists during the Oslo Summit on Education for Development in Oslo, Norway, on July 6, 2015. AFP PHOTO / NTB SCANPIX / AUDUN BRAASTAD +++ NORWAY OUT (Photo credit should read Audun Braastad/AFP/Getty Images)

Είναι κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης και συνεχίζει να μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, γεγονός που το αποδεικνύει και η προσωπική της πορείας, αφού κατάφερε να αριστεύσει στους βαθμούς του σχολείου της. Ο πατέρας της 18χρονης Μαλάλα Γιουσαφζάι, δηλώνει υπερήφανος, μαζί με την γυναίκα του, για τους εξαιρετικούς βαθμούς της κόρης τους και θέλησε να μοιραστεί την χαρά του και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όχι μόνο δήλωσε περήφανος για τα Άριστα που πήρε η κόρη του στις εξετάσεις στο Λύκειο του Μπέρμιγχαμ, στο οποίο πηγαίνει η Μαλάλα, αλλά τόνισε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για κάθε παιδί.

Η 18χρονη ξεκίνησε να πηγαίνει εκεί σχολείο, αφού μετακόμισαν στη μεγάλη Βρετανία από το Πακιστάν. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2012, αφού η Μαλάλα είχε μπλογκάρει σχετικά με την επιθυμία της να ακολουθήσει ιατρική καριέρα, ένας ταλιμπάν την είχε πυροβολήσει καθώς εκείνη επιβιβαζόταν στο σχολικό λεωφορείο.

Sponsored Post