ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2015 09:40 EEST | Updated 14/05/2015 09:44 EEST

Αρνήθηκε να παντρευτεί στα 16 της και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 25.000 δολαρίων

SAM PANTHAKY via Getty Images
An Indian Muslim bride gestures during a mass wedding ceremony at the ancient Sarkhej Roja in Ahmedabad on February 22, 2013. Some 151 couples participated in a mass marriage organised by Hussaini Waqaf Committee. Participation in mass marriages in the Muslim and Hindu communities are on the rise against the 'Dowry System' in which huge donations are paid by the bride's family members to the family members of the grooms. Instead, in the mass marriages the brides are gifted with the basic necesi

Μία νύφη-παιδί από την Ινδία καλείται να πληρώσει πρόστιμο 25.000 δολάρια επειδή δεν απέρριψε τον γάμο που της είχαν κανονίσει όταν ήταν μόλις 11 μηνών.

Η οικογένεια της 19χρονης, πλέον, κοπέλας πρέπει να πληρώσει 25.000 δολάρια, όπως αποφάσισε το συμβούλιο του χωριού της, επειδή δεν δέχτηκε να παντρευτεί τον άνθρωπο που είχε κανονιστεί να ζήσει μαζί του την υπόλοιπη ζωή της, όταν ήταν ακόμα μωρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Santadevi Meghwal κανονίστηκε να παντρευτεί ένα 9χρονο αγόρι από το χωριό της, όταν ήταν μόλις 11 μηνών.

Η ίδια έμαθε για τον γάμο της σε ηλικία 16 ετών και έχοντας την υποστήριξη των γονιών της αρνήθηκε να πάει να μείνει με τον σύζυγο και την οικογένειά του, όπως της είχαν ζητήσει οι ίδιοι.

«Ήμουν 11 μηνών όταν κανόνισαν τον γάμο μου και έπρεπε να μεγαλώσω για να καταλάβω τι είχε συμβεί», είπε η Meghwal στον τηλεοπτικό σταθμό CNN-IBN την Τετάρτη 13 Μαΐου και συμπλήρωσε ότι επιθυμεί να σπουδάσει και να γίνει δασκάλα.

Η οικογένεια της Meghwal είπε ότι η οικογένεια του μέλλοντα γαμπρού αρνήθηκε να ακυρώσει τον γάμο και έθεσε το θέμα στο συμβούλιο του χωριού, που επέβαλε πρόστιμο στην οικογένεια και τους εξόρισε από την κοινότητα.

«Η κοινότητα του χωριού απαιτεί να στείλουμε την κόρη μας στο σπίτι του γαμπρού, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο», αναφέρει ο Padmaram, ο πατέρας του παιδιού.

Παρόλο που οι γάμοι ανάμεσα σε παιδιά είναι παράνομοι στην Ινδία, είναι βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή τους και συμβαίνουν κρυφά σε πολλές πόλεις και χωριά. Σύμφωνα με εκτιμήσει της κυβέρνησης περίπου 47% των γυναικών ηλικίας από 20 έως 24 ετών παντρεύονται πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

Μία τοπική οργάνωση, η Sarathi Trust, έχει αναλάβει να βοηθήσει την οικογένεια, σχεδιάζοντας νομικές ενέργειες απέναντι στο συμβούλιο του χωριού και έχουν ήδη συμβουλεύσει τους γονείς του «γαμπρού» να ακυρώσουν τον γάμο.

Sponsored Post